1. 1

  Ik heb er net een mailtje over gestuurd naar wijblijvenhier. Een aktie van moslims uit NL zegt (hen daar) wat meer dan een aktie van wat blanken uit NL.

 2. 3

  Mailtje sturen naar ministry of information Bahrain misschien?
  Met:
  ”If this ”blows”,..and you know better than I do how the internet works,..this scandal will damage the image of your country considerably! People might think that Bahrain is a fake democracy?! Bad for business,..tourism for instance!…”

  Alsof ze er wakker van zouden gaan liggen maar…..

 3. 7

  Het zou zomaar kunnen dat WijBlijvenHier Mahmood te seculier vindt? Zo nu en dan kan ie lekker tekeer gaan tegen religieuze rimram en bij WijBlijvenHier zijn ze behoorlijk in de Here (die uit het Oosten dan).

 4. 8

  Goeie actie @mescaline, benieuwd of ze deze kans aangrijpen om te laten zien waarvoor ze staan. Geen prettig nieuws als genuanceerde uitspraken zoals Mahmood die op z’n blog schilderde bijna niet meer kunnen in Bahrein.
  Ik hoop maar dat het goed met hem afloopt.

 5. 10

  Ik zie het nut niet waarom “Wijblijvenhier” hier wat mee moet doen alleen maar omdat ze moslim zijn?

  Voor zover ik weet komen de leden van Neerlands saaiste moslimlog niet uit Bahrein en zijn ze ook geen vrienden of familie van Mahmood.
  Verder is “Wijblijvenhier” ook niet echt gericht op de Golf ( de sporadische “oh wat is Mekka geweldig”-posts daargelaten)

  Als ze al een actie beginnen dan moet dat zijn vanwege de grove schending van Mahmood’s vrijheid van meningsuiting (ofzo). Ongeacht of hij nou moslim is of niet en of zij nou moslim zijn of niet.

 6. 11

  @Youssef

  wijblijvenhier is een collectief van Nederlandse (voornamelijk) islamitische bloggers met een duidelijke boodschap in hun naam. Waarom niet, best, laat zien wie je hier bent en waar je voor staat.

  Nu, een collega medemoslimblogger die in een rijke moslimstaat zijn uitgevaardigde burger(grond)rechten wil hebben/houden en hij ziet ze plotsklaps weggehaald. Reden voor een aktie, vind ik. Maar als “ik” een online petitie onderteken dan wordt die in Bahrein zeker weggehoond.. zo’n kaaskop, zo’n drugstype… Wie dan.. Er is dan aardig wat voor te zeggen als wijblijvenhier hun beste krachten inzetten voor een pleidooi ten gunste van Mahmood. Van de hoogste kwaliteit. Met een fijn gevoel voor wat westelijke moslims aan argumenten kunnen brengen aan oostelijke moslimwetgevers en -wethandhavers. Graag, veel, veel en nog meer hiervan, alstublieft. En als we de term ‘westerse moslims’ kunnen vermijden, dan helemaal graag.

 7. 12

  En nog steeds begrijp ik niet waarom nederlandse moslims moeten opkomen voor een bahreini blogger alleen omdat deze toevallig ook moslim is?
  En zodat we even kunnen “testen” waar de nederlandse moslims staan? (zoals iemand anders hier aangaf)

  Als jij een petitie ondertekent is dat exact hetzelfde als een moslim het zou ondertekenen.
  Alaa ( Egyptische blogger) is echt niet vrijgelaten omdat er gigantisch veel “westerse moslims” protest aantekenden.
  Hij is gewoon vrijgelaten omdat er veel mensen protest aantekenden. Moslim of niet-moslim.

  Ik vind het eigenlijk ronduit schandalig dat men wéér niet verder kijkt dan de religie van iemand.
  En dat men “ff wil zien” waar de moslims staan.
  Hypocriet en eng.

 8. 13

  @Youssef, toen Theo vG werd vermoord heeft het mij nogal gestoord hoe Nederlanders op hoge toon van iedere moslim op staat eisten dat ze er afstand van namen. Wat ik hier vraag is compleet van een andere orde.

  Verdient Mahmood geen steun ? Wordt het niet eens tijd dat westelijke moslims zich in een debat over normen en waarden begeven ?

 9. 14

  Ik heb al eens een verzoekje gemaild aan WijBlijvenHier om aandacht te besteden aan de illegale handel in berberapen vanuit Marokko. Dat deed ik omdat ik vind dat nederlandse marokkanen moeten weten van deze misstanden, het zijn immers vooral veel europese marokkanen die een jong aapje na vakantie in Marokko mee naar huis smokkelen. Ik sprak ze toen dus aan op hun gedeeltelijke ‘marokkaan-zijn’ of in ieder geval is hun lezerspubliek dat. Ik kreeg toen antwoord dat ze het te druk hadden, een tweede mail waarin ik aanbood het stuk zelf te schrijven en mij als ‘gastarbeider’ (hun eigen vocabulair) over dit onderwerp te vertellen is nooit meer beantwoord.

  Hier dan het artikel op Sargasso: Berberapen en touristen

 10. 16

  Ik kreeg een mailtje terug, het zit in de pijplijn.

  Ik zal er nog eens goed naar kijken… bedankt voor de link.

  Mvg,

  Umar Mirza

 11. 18

  @ Mescaline

  Mahmood verdient zeker steun. Daar valt niks op af te dingen.
  Maar het is vreemd om moslims in NL (die niet eens van Bahreini afkomst zijn) te testen of zij het willen opnemen voor een moslim in Bahrein.
  Ik blijf mij afvragen waarom iedereen nou opeens zo gefixeerd is op de moslim-identiteit van een individu en niet verder kan kijken.

  Ik zou willen dat Wijblijvenhier actie ondernam omdat zij bloggers zijn en niet alleen om het feit dat ze moslim zijn.
  En zo moet het ook.
  We leven niet meer in een tijd dat religie de enige vorm van identiteit was.

 12. 20

  Maar het is vreemd om moslims in NL (die niet eens van Bahreini afkomst zijn) te testen of zij het willen opnemen voor een moslim in Bahrein.

  Dat is niet vreemd. Ik deed het wel, en ik ben niet eens een blogger. Of een moslim. Je opvatting over rechtvaardigheid uitdragen, is dat vreemd in de moslimcultuur ? Ik zou het haast gaan denken… ;-)

 13. 21

  @Youssef, welke ‘groep’ bedoel je met ‘moslims’ in 19, Arabieren (ook een zeer veralgeminiserend begrip) of Egyptenaren, Libanezen, Jordaniers etc ?
  Het is mijn indruk dat je woordkeuze nu juist de reden is dat andere culturen zich in jouw visie richten tot een groep die zich als moslim manifesteert.

  In weze noem je moslim en veroordeel je identificatie met de islam en tevens identificatie met moslim..begrijp ik niet zo goed.