Pakistan – Madrassa scholen ongemoeid

Leon de Winter waarschuwt op zijn weblog Het Vrije Westen bij Elsevier voor de miljoenen jihadstrijders die ieder jaar worden afgeleverd door de madrassa scholen in Pakistan. Deze mensen hebben volgens deWinter geen weet van Samuel Huntingtons Clash of Civilizations maar hun haat is groot en vers en valt nauwelijks te beheersen.

Misschien kan JP Balkenende daar een paar oranje bandjes uitdelen? (Leon deWinter)

De Winter baseert zijn gesomber op een artikel uit de Chicago Tribune waarin de wordt aangegeven dat er na 911 ondanks beloften van president Musharraf niets is gebeurd aan het ontmantelen van deze broedplaatsen van fundamentalisme.

In 1971, Pakistan had about 900 madrassas. Today, an estimated 20,000 madrassas educate as many as 1.5 million students a year. (ChicagoTribune, sargasso/sargasso)

 1. 4

  Sorry voor het kapen van het onderwerp mensen van Sargasso. Ik lees jullie weblog altijd met veel plezier.
  Nu terug naar off-topic:
  Ben inderdaad bezig met onderzoek naar weblogs. “Weblogs” zoals deze of zoals die van Zalm maken het er niet makkelijker op.
  Een weblog is een pagina op internet waarop in chronologische volgorde onder elkaar (korte) berichten worden geplaatst. Het lieft gebruikt een weblog

 2. 5

  Nou die reacties bij deWinter zijn anders ook behoorlijk offtopic, in plaats van over madrassa’s te discuzeuren kraamt men wat algemeenheden uit en komt er en Spuit11 (excuus Spuyt12) met een verhaal over cyberdjihad.blogspot. Maar dat terzijde.

  Elsevier spreekt zelf van een weblog op haar voorpagina: “Lees de weblog van Leon de Winter”. Leuk ook dat lidwoord, of is dat pseudosjiek bedoeld?

 3. 6

  Ah, ik vrees dat het GeenStijl publiek Leon de Winter heeft gevonden…

  Toch moet een weblog wat mij betreft ook een bepaalde ‘sfeer’ uitademen, maar ik begrijp heel goed dat die moeilijk is te omvatten in voorwaarden. Iets wat ik toch ga proberen in m’n afstudeerscriptie.

 4. 7

  Als je het mij vraagt is dat gesponsorde kladblok van deWinter geen weblog. Misschien moet je een restgroep maken van wannabees, commerciele uitbijters en fakeloggers?

  Toen ik de aankondiging van “Weblog van Leon de Winter” op de voorpagina van elsevier.nl zag staan heb ik het bewust overgenomen. Omdat het opzien baart, echter ik ben m’n doel voorbij gestreefd want nog geen hond heeft hier iets inhoudelijks over de madrassa’s gezegd. Maar ook dat hoort bij weblogs… -zucht-

 5. 8

  Ik vind zelf de term ‘neploggers’ wel aardig.

  On topic:
  Je kunt erop wachten dat het geweld dat Amerika gebruikt tegen moslims een keer terug komt. De enige oplossing is om de voedingsbodem van dit ‘terrorisme’ aan te maken: Een betere verdeling van rijkdom op de wereld.

 6. 14

  Wat is er mis met ‘Geen Stijl’-publiek dat deze term er telkens met de haren bijgesleept wordt?

  Een wolk van misplaatste pretentie hangt veelal in de reacties die deze term bezigen. Behalve dan in deze reactie. Bij mij spreekt men over een stelsel.

 7. 17

  Het mag duidelijk zijn dat de madrassa’s in Pakistan een heethangijzer zijn bij Leon de Winter. Niet geheel ten onrechte aangezien de lezing van deze scholen veelal indruist tegen de vrijheden veelal beleden in het westen. Het moge duidelijk zijn dat de het nooit goed te praten valt indien kinderen pure haat wordt aangepraat. Daarentegen lijkt De Winter zich op slechts een kant van de radicalisering te concentreren, onder het motto