1. 2

  jaaaa zeer mooie foto’s! NK heeft een zeer cleane uitstraling op deze foto’s, weinig mensen op straat, weinig bordjes, reclame, neon. De mensen die ik zie, zien er niet heel ongelukkig uit. Ik zie mensen gezellig op een veldje aan het water zitten (een man staat zelfs zijn lid af te druppelen) en er wordt gelachen. Een mooie mix van USSR- en Aziatische elementen. Als het regime valt en de grenzen gaan open, ga ik er heen!

 2. 4

  Ja, prachtige serie idd. Sommig commentaar ook.

  In a park he saw elder women picking up herbs, the guide said that it was for the rabbits, although it was clear that it was the kind of herb that the “owners of the rabbits” could eat.

  Ik heb in een dorp gewoond waar een beek door liep (in NL, jaja) en met de regelmaat van een klok ging de oude moeder van het Chinese restaurant in die beek waterkers plukken die je dan in het rstrnt bij de gerechten geserveerd kreeg. Ook heb ik wel eens Nederlanders brandnetels zien plukken voor de soep. Om de rovers op aardappelakkers even niet te vergeten. Oh, en soms wordt ook groen voor konijnen geplukt.

  Om kort te gaan, NK is een vreemd, archaisch land. Maar niet alles wat je ziet is te betrekken op het regime.

 3. 5

  De comments zijn idd wat gekleurd: niet alle auto’s zijn zo zoals hij bij één gammelbak zegt, niet alle straten zijn even leeg als de straat waar hij dat zegt, maar toch…

  Op pag2 bovenaan zie je het vervolg overigens.

  En dank aan het puike Linktipsysteem, een zekere David wordt hierbij bedankt :-)

 4. 12

  Die roadblocks heb je ook nog in Nederland. Oud restant Atlantikwall. In het Kraansvlak, een niet toegankelijk duingebied tussen Haarlem en Zandvoort.