Maar wat is je mening?

Soms doe ik mee aan een enquête. Als het heel saai op het werk is en er geen moleculaire manipulaties gedaan kunnen worden die het einde der mensheid betekenen, maar er slechts projectvoorstellen geschreven moeten worden. Dan duw ik ter afwisseling graag mijn politiek-correcte elitaire linksekerkmening door de strot van de hardwerkende belastingbetaler.

Peil.nl, de huidige meningenmeetclub van klusjesmannenstalker Maurice de Hond, stelde mij onlangs deze vraag:

Vindt u het terecht dat de politie nog actie voert of moet men er nu slechts via onderhandelingen proberen uit te komen?

Mogelijke antwoorden:

– Ja
– Nee
– Weet niet/Geen mening

Ik heb er lang over nagedacht, maar ik denk dat ik eerst een tegenvraag moet stellen voor ik definitief kan antwoorden:

Is de vraag naar enquêtes om al die gratis krantjes en actualiteitenrubrieken te vullen zo groot, dat enquêtebureaus kunnen volstaan met broddelwerk of is deze vraag opgesteld door een slachtoffer van de Tweede Fase?

– Ja
– Nee
– Weet niet/Geen mening

Help me alsjeblieft.

  1. 2

    Nee op wat? Nee op is de vraag zo groot, nee op kunnen volstaan met broddelwerk, of nee op vraag opgesteld door slachtoffer tweede fase?

  2. 6

    Die lui zijn echt niet in je mening geïnteresseerd, maar willen slechts weten, wat ze aan je kunnen verkopen.

    Vorige week werd ik nog lastig gevallen door zo een enquêteur, die ´geïnteresseerd´ was in mijn mening over de radio en naar ´mijn luistergedrag´. Nu luister ik al vele jaren niet meer naar dit medium voor reclame en mensen, die zichzelf graag horen praten, dat 2 keer per uur (storend?) wordt onderbroken door een muziekje, maar toch duurde het na de opmerking ´Ik luister nooit naar de radio´ nog 3 minuten, voordat de ´interviewer´ begreep, dat ik dus ook geen enquêtes over mijn luistergewoontes in wilde vullen en al helemaal niet om daar maandelijks op terug te komen via een website.

    Kunnen ze op de telefoonscripts van die studenten, die ingezet worden om mensen thuis via de telefoon lastig te vallen, niet eens een keer een regeltje toevoegen, dat, wanneer mensen aangeven niet geïnteresseerd te zijn, gewoon zegt: Sorry, dan zal ik u niet verder lastig vallen (en we zullen uw naam van onze lijst schrappen).