maanDagsluiting – Slachtistan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 Naam

Je kan ook overdrijven. Beetje bloed, wat wonden. Gruwelijk?
Of ben ik gewoon afgestompt van jaren Ogrish?

  • Volgende discussie
#2 zmc

Dat valt toch wel mee? As in, volgens mij ligt het probleem niet bij de makers van de videoclip maar bij de veroorzakers van de gapende wonden. De videoclip is niet fucked up, de situatie wel.

Maar waar gaat het uberhaupt over?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Kaj

Afstomping is zeker een onderdeel-van, ja.

Las in Robert Fisk’s “The Great War For Civilization” een beschrijving van een mogelijk nog gruwelijker, schijnbaar waargebeurde scène:

een Russische soldaat stormt een half-vernietigd appartement in Grozny binnen en vindt daar een stervende jonge vrouw. Terwijl ze ligt dood te bloeden, verkracht hij haar. Een collega kijkt door het raam en vraagt of hij op wil schieten, “dan is ze straks nog warm”.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Crachàt

euh, ik hou het er maar op dat ik nog tot de niet afgestompte naïevelingen behoor, wanneer ik naar een clipje kijk dat begint met een acoustische gitaarspeler aan een kamp voor en een tambourine man met pots op.
Ik heb al wel zulke beelden gezien, uiteraard, èn ik heb al clips gezien, maar nog nooit met het gemak in elkaar gemonteerd als hier.
Het gruwelijke zit ‘m me dunk ondermeer in het casuele en vanzelfsprekende waarmee één en ander aanvaard is in de Kaukasus.
Hpen van niet, maar sommigen zien hier een toekomstbeeld van de Benelux in geprojecteerd, als laatste resort der beschaving as we think we know it.
Kwestie van wennen, wellicht.

  • Vorige discussie