1. 3

  Hij had gedacht dat PVC alleen opmaat zou zijn voor grote grijze coalitie en ziet nu dat Verhagen en co. er echt in zijn gaan geloven. Probeert alsnog het plugje eruit te trekken. Tovenaar of tovenaarsleerling?

 2. 4

  Geen van beiden…er niet toe doen al die krasse knarren die uitgerangeerd nog een laatste ademstoot geven, soort van zuchtje. Betekend niets.

  Mark my words, imho, ooit voorspelde ik hier een cda/vvd met pvv gedogen..dat gaat komen.Het wachten is op dissidenten binnen de pvv die van het paard gaan vallen.

 3. 5

  Zoiets..de Heeren komen naar buiten met een programma waar de cda-grises niet omheen kunnen.

  Rutte denkt, we gaan en als het mislukt komen de stemmen naar “mij”..win win voor de VVD. Verhage denkt wat meer in deep time..ook win win.

  Mijn vraag is meer van who loses?

  Ed van Thijn revisited wellicht?

 4. 10

  Het CDA kan zich die ongekende reuring in de achterban simpelweg niet veroorloven. Verhagen moet zo langzamerhand ook een kunstkop van krijgen van al die dissidenten. En de herfst is niet ver weg he. Dan ga je met die priemende gristenoogjes de wereld vanzelf door een bril met bruine glazen bezien daar ontkom je dan niet aan…

 5. 12

  Hebben ze overigens bij het CDA wel vaker last, van die typische Christenogen. Hoe zou dat eigenlijk komen? Toch te lang doorfokken binnen eigen gelederen of wat. Dáárom doen ze zeker ook niet aan abortus. Als ze goed hun best doen breken spontaan de vliezen spoelt het vruchtwater vanzelf wel over Godsakkers weg…

 6. 15

  Het is ook best smullen allemaal. Gisteren Bleker die de boel probeert te redden. Vandaag Wilders die zegt dat Bleker een ‘zeurpiet’ is en beter op vakantie kan gaan.
  Lubbers die een ‘time-out’ oppert :)
  Waarna de bruinen weer bovenop Ruudje springen.

  Ondertussen steeds meer tegengas en gemor in de christelijke gelederen.
  Oh en we hebben natuurlijk ook nog wat echte liberalen (wel op één hand te tellen) bij de VVD die niet staan te juichen.
  Zal 11 september einde formatie zijn? Wilders in NY?

 7. 18

  Laten we het vooral ook weer niet op de spits drijven, dit is maar Nederland hoor. Ik denk dat we met ze allen gewoon ontzettend Dankbaar moeten zijn als we voor Prinsjesdag een kabinet hebben ook al is het met gedoogsteun van een dilettante partij. Moeilijke beslissingen konden sowieso niet uitblijven. Links biedt het volk gewoon geen oplossingen op korte termijn men wil NU koppen zien rollen…

 8. 19

  als wij democratisch beslissen dat water omhoog valt, is dat dan ook zo …

  2 dissidenten in vvd+cda is een minderheid inclusief pvv gedoogsteun (1 dissident=75=tie) … het volk heeft geen duidelijke voorkeur

 9. 23

  Nou nee, ik voorspelde paarsplus. En ik denk nog steeds niet dat dat onmogelijk is. Dit kan alsnog vreselijk knallen. Maar niet door Lubbers. Want wat Lubbers betreft, die wordt natuurlijk, anders dan de andere CDA-prominenten, volledig afgeserveerd op het CDA congres; hij wilde het toch zelf ?

 10. 24

  Reactie Bleker
  op ‘zeurpiet’:

  “Wilders is al een stuk milder”

  Vooral veel slikken, ga maar oefenen.

  CDA bereikt in laatste peiling dieptepunt van 18 zetels.

 11. 25

  “Wilders is al een stuk milder”
  Natuurlijk is Wilders milder. Wilders is een raspoliticus. Prima als je het niet met het eens bent, hij is een extreme jongen. Maar hij speelt het spel uitmuntend. Kijk, wanneer je er zeker 5 wilt binnenhalen dan zet je in op 10? En wat je ‘verliest’ is dan ingecalculeerde bagger waar je nog niet dood naast gevonden wil worden.
  Brengt mij tot de stelling: De politicus is gebaat bij een broer vol haat :-)
  Die twee hebben elkaar vroeger natuurlijk de tyfus gemept tijdens potjes cluedo en risk en monopolie. Dat heeft Geert goed gedaan ( en zijn broer wat minder geloof ik -lol ).
  Conclusie: het fijnst is toch wel een combinatie van sterk EN slim. Generalisten heerschen.