LPF neemt het niet zo nauw met nieuwe Kamerleden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,


Deze dame op de foto heet Gonny van Oudenallen en bevolkt sinds kort een stoel in de Tweede Kamer namens de LPF. Op zich geen bijzonder nieuws dat er wel eens Kamerleden komen en gaan, maar dat deze dame in de Kamer is gekomen is in feite schandalig.

Dat de LPF het niet zo nauw neemt met het gedrag van haar Kamerleden is al eerder aangetoond. Nu leek het erop dat men eindelijk de boel een beetje op orde had, komt er vanwege de vertrek van Margot Kraneveldt naar de PvdA een zetel vrij en zie wie het inneemt: Gonny van Oudenallen, FC Eigenbelang. De LPF wil haar niet, maar dan begin je toch gewoon voor jezelf, had Gonny al bedacht. Dat doen ze wel vaker bij de LPF.

Gonny zat voor Mokum Mobiel in de Amersterdamse raad en neemt het niet zo nauw met de financiën. Winkelen met het partijpasje is een van haar grootste hobbies.
Pas maar op LPF penningmeester, want met haar vlammende rode bos haar heeft ze je zo verleidt en is de kas eerder leeg dan je had gehoopt.

Maar dat is niet alles. Mevrouw zit net lang genoeg in de Kamer om vervolgens in aanmerking te komen voor de ontvangst van 2 jaar wachtgeld (160.000 euries). Daar gaat dus ons belastinggeld heen. Schandalig. Je pleegt fraude en dan word je er rijkelijk voor beloond.

LPF en politiek Den Haag, waar zijn we nu helemaal mee bezig?

Reacties (14)

#1 Arnoud

Ik zou eerder de schuld willen geven aan de mensen die de LPF aan acht zetels hebben geholpen. Elk land krijgt de volksvertegenwoordigers die het verdient.

Om politiek Den Haag weer de schuld te geven, vind ik wel heel modieus maar niet terecht.

 • Volgende discussie
#2 Jogy

Het feit dat er geen enkele bescherming is tegen uitvreters is wel te wijten aan politiek Den Haag.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost

Hey… Toch maar de LPF de schuld geven?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Victor

Haha, Gonny is gewoon een van die gratis grappen die je cadeau krijgt bij democratie. Niets aan te doen lijkt me.

Ik las vorige week ergens dat Gonny eigenlijk ook tegen de wachtgeld regeling was, maar op de vraag waarom ze ‘m dan niet gewoon afsloeg antwoordde ze dat dan ook weer niet van plan was. Heerlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Sesetoko

Gaat een beetje ver om de LPF hierop aan te spreken. Ze doen alles wat binnen hun bereik ligt: Gonnie de toegang tot de fractievergaderingen ontzeggen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Jogy

(3) Spuyt, was even een stukje weggevallen, beide zijn in mijn ogen verantwoordelijk voor de manier waarop Kamerleden geselecteerd worden.
Het minst kan toch een bewijs van goed gedrag zijn en het een onderzoek naar de antecedenten van (toekomstige) Kamerleden. Daarvoor kunnen makkelijk regels opgesteld worden, want voor de meest idiote functies moet je een bewijs van goed gedrag tonen en als Kamerlid niet?

Wat het wachtgeld betreft, volgens mij speelde zij de vermoorde onschuld, want maak me niet wijs dat ze het niet van te voren had geweten. Zo berekenend is ze wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Arnoud

De partij die politiek Den Haag een zooitje vond, is de enige die de zwarte piet ontvangt wat mij betreft.

Elke partij is zelf verantwoordelijk voor de selectie en de manier waarop dit gebeurd. De LPF heeft haar op de kandidatenlijst gezet. De leden van de LPF hebben de uitvreter geselecteerd. De LPF-stemmers hebben haar in de kamer geholpen.

Schuldigen: de LPF als partij, de leden van de LPF en de kiezers die hen 8 zetels hebben gegeven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Sesetoko

Zowel Gonnie als de LPF als alle LPF-kiezers de schuld geven lijkt me vrij onzinnig. Hadden alle LPF-kiezers dan een antecedentenonderzoek moeten uitvoeren op alle leden van de partij? Lijkt me niet.

Zelfs al hadden ze dat gedaan dan hadden ze niets gevonden. Want *uiteraard* heeft de LPF na de affaire-Bijlhout de levenswandel van Gonnie onderzocht. Persoonlijk neem ik het Gonnie kwalijk. Tevens vermoed ik dat ze zich daar niets van aantrekt.

(Dit is trouwens voor het eerst dat ik het opneem voor de LPF.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Victor

Het lijkt me inderdaad dat de LPF inderdaad hier zelf het minst op zit te wachten. Ze zullen heus wel een onderzoekje gepleegd hebben naar de handel en wandel van Gonny voordat ze haar op de lijst hebben geplaatst maar je kan natuurlijk nooit helemaal voorkomen dat je niet per ongeluk een of andere psychoot in de Kamer/Raad zet.

Nu is bij de LPF dit risico wel ietsje groter omdat ze er daar nou eenmaal rare denkbeelden en dito types op nahouden. Ook de relatieve haast die ze gehad zullen hebben bij de procedures.

Het positieve is wel dat er misschien een paar LPF-stemmers zich nog een keer bedenken voordat ze weer op Pim’s partij stemmen als ze zien wat voor malloten er rondlopen.

IJdele hoop waarschijnlijk, maar een mens moet wat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Outsider

De meeste partijen zijn wel eens in zon affaire verwikkeld geraakt. Gelukkig doet de lpf zijn best om van haar af te komen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Jogy

De LPF zit er zeker niet op te wachten, maar in het “landsbelang” (lees vooral eigen belang)heeft Gonny toch de Kamerzetel ingenomen.

Dit getuigd van pure berekenheid en het is ook duidelijk dat zij weinig op heeft met de LPF, anders had ze wel van de zetel afgezien.

Toch had de LPF beter moeten opletten, want het was lang en breed bekend dat Gonny het niet zo nauw neemt met andermans centen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 linke tante

Kamerlidgraaiers mentaliteit
Gisteren zag ik op t.v. een politica langs komen, Gonnie van Oudenallen. In een vlot jurkje met mooie witte stippen was zij de dag voor het kamerreces begon, beëdigd als kamerlid. De LPF, waarvoor zij op de lijst had gestaan, wilde haar niet, in verband met mogelijk gerommel met subsidiegelden in Amsterdam. Dus wordt ze onafhankelijk kamerlid. Wie of wat vertegenwoordigt zij? Heel naïef vertelde zij gisteren dat zij schrok van de hoogte van het wachtgeld (± ? 160.000) dat zij zal krijgen na vijf maanden kamerlidmaatschap. Dat had ze in de krant gelezen, maakte ze ons wijs. Dat wist ze echt niet. Naïef? Onnozel? Geslepen? Een graaimentaliteit? Zelfs de LPF wil haar niet als kamerlid. Maar ze had wel bekeken dat zij door zich een dag voor een vakantie van zes weken (=kamerreces) te laten beëdigen,  haar wachtgeldperiode verlengt van drie maanden naar twee jaar. Dat is terecht, volgens haar. Bedrijven zitten niet te wachten op mensen met een duidelijk politiek kleurtje, dus een lange periode van wachtgeld is volgens haar ok. Dat snapt ze dus nog wel, dat ze moeilijk aan het werk zal komen. Hoewel…graaiers mentaliteit!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Jogy

Ze is geraffineerder dan ze ons wil voordoen. Die gaat lekker op kosten van de staat vakantie houden of er moet een wonder gebeuren, maar dat is een utopie.

Wat dat betreft wordt het tijd dat hier paal en perk aan gesteld wordt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 gonnie lovers

is nieuw-zeeland ook goed?

 • Vorige discussie