Londonstani

LondonstaniGautam Malkani heeft met Londonstani een hippe thriller geschreven die speelt in de wereld van hindoestaanse jongeren in Londen anno nu.
Ik durfde het boek van Gautam Malkani niet in het Engels te lezen omdat er sprake zou zijn van veel slang.
Malkani geeft een aardige kijkje in de wereld van de oorzaak van alles wat fout en verkeerd is: buitenlandse jongeren. Een harde gang van 4 jongens leeft in een gesegregeerde Londense buitenwijk. Het kunstje hoe je grootschalig geld zou kunnen verdienen met gsm-diefstal is goed bedacht. De vertaling leest prettig, de plot is redelijk verassend.
Advies voor dit boek: iets tussen kopen en lenen in.
Een neef van mij, 19 jaar net als de hoofdpersoon, leest dit boek op mijn verzoek ook (sinds november). Zijn mening over dit boek begint wellicht vorm te krijgen, half februari meldde hij dit: ‘ja, ik ben er aan begonnen, ik heb het erg druk, ja, het begin van het boek is niet zo meeslepend, maar waar ik nu ben boeit het me..’
Welk huwelijksvoorschrift hebben Hindoestanen voor hun kinderen? Niet met BMW (=Black, Muslim, White).

 1. 3

  @2 Niets, liet het hem lezen om te horen of hij de beschrijving van de wereld van leeftijdsgenoten in een ander land realistisch vond of dat hun wereld hem volkomen vreemd was. Had ook graag gehoord of hij het na een tijdje lezen net als ik spannend en af en toe grappig vond. Maar allerlei dingen worden efficiënter (want hormonaal) aangestuurd dan een verzoek van een oom.

 2. 5

  Troebel of getroubleerd? Waar halen jullie dit soort eencellige auteurs vandaan? Plaktte deze al een tijdje onder de schoen van een van jullie?

 3. 7

  Ik heb *–* zijn webadres even verwijderd. Hij maakt retecool een beetje belachelijk met zijn Prokaryote gezwam, en dat willen we Reet niet aandoen.

 4. 8

  Denk je nou echt dat dat Reet aan de zijne zal roesten, Spruyt12?

  Enige belangstelling vanuit jullie door eukaryote oude beppen met megalomane pretenties volgescheten kutblogje kan zijne heiligheid echt geen ruck schelen.

  Alleen een lutser als Troebel komt met een T. Was je pappa vroeger bij de pliesie en zou ie me wel even immekaar ramme? Hoe lang heb je lopen janken voor je dat van die T bedacht stuk wrakhout?

  Nou jongens even huggen met het aangeslagen Troebeltje en dan gauw weer kopij van een ander jatten.

  Jullie zelf geschreven prut is net zo doorzichtig als de pus die uit jullie jeugdpuistjes knalt.

 5. 10

  Ah, daar is ons Endoplasmatisch Reticulum weer.

  Nee, ik denk niet dat het Reet aan de zijne kan roesten. Ik heb Retecool hoog zitten, maar ik vind ook niet dat die reactie het verdient om bij te dragen aan de pagerank van Retecool Goldmember.

  Hij is gewoon te zielig. Net als de vorige reactie. Jaloers?

  Ga jij nu maar weer lekker eiwitjes produceren, dan kunnen wij hier ook gewoon verder.

 6. 11

  Is ie je dikke darm al gepasseerd Spruyt12? Zo niet dan kom ik hem graag even aanstampen in die Reet van jou.

  Zielig zijn jullie met dit smurfenblog gemaakt door rukkende pubertjes. Daar zou ik dan jaroers op moeten zijn.

  Het is hier alleen uit de houden door dat gekrenkte toontje avn jullie. Zo typisch voor jankerds.

 7. 13

  @11: Ons gekrenkte toontje? OLO! Nee hoor, ik ben altijd wel in voor een leuke flame, zeker als die mij toch niet kan raken.

  Rest het mij om na te denken over wat jou moet drijven in dit leven om hier op deze manier reacties achter te laten.

  En dat stemt mij droevig…

  Sterkte joh!