Linkin Park: geen platenmaatschappij

De platenmaatschappijen komen meer en meer in het verdomhoekje. Vooral de consument heeft een broertje dood aan deze dinosaurussen uit de prehistorie. Maar nu komt de aanval uit een andere hoek en niet van de minste: Linkin Park. De populaire band heeft aangegeven dat ze geen zin meer hebben in het aanleveren van hun volgende albums aan de platenmaatschappij Warner, ondanks dat ze een contract hebben. Volgens de band zijn ze verantwoordelijk voor 10% van de winst van de maatschappij en daar zien ze te weinig van terug. Het alternatief? In eigen beheer via het internet uitgeven!

Misschien een handige truc om het contract met Warner in hun voordeel open te breken, maar toch… De strijd wordt nu gestreden op twee fronten.

  1. 1

    OF de artiesten krijgen dan vanaf nu meer geld (en ik denk dat velen denken dat ze meer recht op meer geld hebben tov de maatschappijen) OF we gaan echt direct van artiesten hun muziek kopen.

    Als Linkin Park dit doorzet (en het geen pressiemiddel is tegenover Warner) zet ik mijn petje voor ze af en zal ik ze een heel stuk positiever gaan waarderen dan ik ze nu doe (dwz Limp Bizkit na-apers die zelfs in naam op de band lijkt).

  2. 2

    Linkin Park vind ik een goede band, met twee goede cd’s die ik met veel plezier van het internet heb gedownload ;-)

    Maar serieus, hoe kom je erbij dat ze dezelfde soort muziek maken als LB?