1. 1

  “Een smartphone”

  *g*

  Dit heeft niets met smartphones in het algemeen te maken, maar gaat specifiek om de spullen van Apple en de telefoons waarop het OS van Google draait. Twee leveranciers van smartphone OSen die zich structureel aan dergelijke onfrisse praktijken schuldig maken. Gebruikers van de spullen van die fabrikanten kiezen daar zelf willens en wetens voor. Ik zie het probleem niet.

  Maar de ontwikkeling is wel jammer; je bent al snel buitengesloten zonder iPhone of Android apparaat. Zonder Google Latitude ben je al snel je vrienden kwijt. En Google maakt daar handig gebruik van door “ineens” al hun Google Maps applicaties voor alternatieve operating systems niet meer te onderhouden teneinde ons arme consumenten te stimuleren maar vooral een Android apparaat te kopen. Ik zou er graag een willen, maar niet op deze manier.

  Hetzelfde gebeurt bij veel andere Google producten. Youtube zeurt bijvoorbeeld om de haverklap dat je je account aan een Google account moet koppelen. Nee dankuwel! De Do-No-Evil attitude van Google is in no-time volkomen verdwenen.

  Maar ook zonder smartphone weet Google waarschijnlijk buitengewoon goed waar je mee bezig bent. Die ads hier rechts bieden ze een prachtig blikje op de sites die ik bezoek. Tegelijkertijd weten ze wie ik op youtube ben en wat mijn zoekhistorie is. Ik ben verloren…

 2. 4

  Netneutraliteit is door apple verleden tijd. Door het blokkeren van oa. flash worden veel (multimedia) websites ontoegankelijk. Alleen via speciale apps kun je toegang krijgen. Maar Apple bepaalt welke apps wel worden toegestaan en welke niet. Dus apple bepaalt wat je mag zien en gaat er bovendien met je gegevens vandoor.

  Omdat die ihoorerbij types dat allemaal blijkbaar geen bezwaar vinden, scoort apple er ook nog mee. Goed voorbeeld doet goed volgen en dus willen nu ook mobiele operators dit verdienmodel invoeren.

  Als die “hippe” appelaars even twee keer hadden nagedacht voor ze voor de winkel gingen liggen, viel de toekomst voor vrij mobiel internet nog te redden. Tip: probeer eens status te ontlenen aan een ander hip product (Senseo?).

 3. 6

  Wat ben ik toch weer een blij en bevoorrecht mens, zonder mobiele telefoon, geen facebook/hyves/youtube accounts etc.
  Hoef ik me over dit soort zaken in elk geval geen zorgen te maken :-)

 4. 7

  @6 Je bent leuk op de hoogte ;-)

  En verder moeilijk te geloven dat iemand “al zijn gegevens” aan een apparaatje toevertrouwt, dat je ook nog es makkelijk kwijtraakt. Nog los van vage apps die je vernaggelen omdat je nu eenmaal als slaafse tokkie niet graag zelf nadenkt. However geen reden om whatever stop te zetten.