Leeftijdsgrens starterslening Rhenen naar 45 jaar

Door deze verruiming komen ook die mensen in aanmerking die in deze tijd noodgedwongen op steeds latere leeftijd overgaan tot de koop van een 1e woning.

Bron: Gelderlander

Het speculeren op inkomstenstijging bij het aangaan van een hypotheek vond ik altijd al een kwalijke zaak, maar bij mensen van 45 wordt het wel helemaal dubieus. Als zij immers carrièremakers waren geweest hadden ze naar alle waarschijnlijkheid voldoende verdiend voor iets wat op een woning lijkt. Dat zij dat niet doen lijkt mij een reden aan te nemen dat er ook in de toekomst niet heel veel stijging meer in het vat zit. De gemiste rente inkomsten mogen door een volgend gemeentecollege worden uitgelegd. Het opeisen van de lening na 30 jaar ook.

De starterslening is steeds vaker een hele slechte smoes om het daadwerkelijke probleem niet op te lossen, namelijk het gebrek aan voldoende passende woonruimte. Dat mensen noodgedwongen woonruimte zoeken snap ik, maar als je noodgedwongen moet kopen terwijl je er niet het inkomen voor hebt, faalt gewoon het beleid. Zolang verkopers blijven hopen op die ene overgecrediteerde koper die nu nét wel dat huis tegen de te hoge vraagprijs kan betalen en wethouders mogen beweren dat ze probleemgevallen helpen met een extra lening worden problemen alleen maar erger.

Via Woningmarktcijfers.

 1. 1

  Maar Meneer Du Pont, begrijp het nu eens.. er moet weer geld in die bubbel! Iedereen moet er aan mee doen zoadat we allemaal er “baat” bij hebben deze bubbel verder op te blazen.

  Anders klapt hij weer en dat kan niet als iedereen er in gelooft.

  (Althans dat zeggen ze).

 2. 7

  @6: Als je nu je hypotheek aflost weet je dat je *nu* geld in handen hebt gekregen. Met een pensioen in 2040 is dat nog maar afwachten; d’r is best een redelijke kans dat de pensioenpotten ergens in 2030 al leeg zijn.

 3. 8

  Wat een land. Iedereen moet maar plaats maken voor de grondprijzen, de bouwsector en de bank. Burgers? Melkkoeien en na 5 jaar naar de slacht.

 4. 9

  @7:
  Lekker cynisch, bij elke betaling in de toekomst is het nog maar afwachten of het zal gebeuren. Lijkt me geen reden om het pensioenstelsel verder uit te hollen ten gunste van het weer verder oppompen van huizenprijzen.