1. 1

  Vaag. In punt 66 van de inleiding op die richtlijn gaat het over cookies van third parties, maar daar is in het betreffende artikel 5.3 van de richtlijn niets van terug te vinden. Dat is, niet door mij, maar ik laat me graag door het tegendeel overtuigen.

  Maar goed, ik zal dus hoe dan ook de bezoekers van mijn site moeten vragen of ze het goed vinden dat Googles Adsense cookies plaatst??? Ammehoela. Ik heb (oa op last van Google) een uitgebreid privacyverhaal op de site geplaatst waar helder wordt uitgelegd dat en hoe bezoekers die third pary cookies kunnen blokkeren. Dat lijkt mij afdoende.

 2. 3

  @Ronald: vind het ook van de gekke. Maar wat betreft die verplichting vanuit Google om iets op de site te hebben qua informatie, waar heb je dat vandaan?

 3. 5

  @Maarten: artikel 2.6 van de Nederlandse terms and conditions van Adsense.

  “U dient een adequaat privacybeleid te hebben en u daaraan te houden. In dat beleid dient duidelijk te zijn vermeld dat derden cookies op de randapparatuur van uw gebruiker kunnen plaatsen of daarop geplaatste cookies kunnen lezen, of webbeacons gebruiken om informatie te verzamelen wanneer er Advertenties worden toegevoegd aan uw website. In uw privacybeleid dient ook informatie te worden opgenomen over de mogelijkheden die de gebruiker heeft om de cookies te beheren.”