1. 2

  ”De Russische autoriteiten hadden beloofd dat ze zouden meewerken aan het onderzoek”.

  O?

  – de openbare aanklager Yuri Chaika laat scotland yard geen gesprekken voeren met leiders van de FSB. Of met voormalig FSB officier Mikhail Trepashkin die claimt dat FSB in 1999 achter bomaanslagen op appartementen in Moskou zat. Bovendien mogen zij slechts de rol van waarnemer vervullen bij eventuele verhoren van Andrei Lugovoy, Dmitri Kovtun en Vyacheslav Sokolenko. En sleutelfiguur Lugovoy gaat écht niet piepen anders is de houten jas snel aangemeten.

  http://www.timesonline.co.uk/article/0,,3-2487585,00.html

  – en arresteren en uitleveren gaat sowieso niet gebeuren. En een soort ruil met o.a. oligarch Berezovsky en de Tsjetsjeense separatist Zakayev waar de Russen al ettelijke malen om gevraagd hebben en nu op zinspelen lijkt ook uitgesloten.

  http://www.guardian.co.uk/russia/article/0,,1964139,00.html

  Overigens blijkt de Daily Telegraph over een memo van een ex-KGB’er te beschikken die Mario Scaramella aan Litvinenko zou hebben overhandigd. Daarin staat dat Litvinenko en diens vriend, zakenman Berezovski, op een dodenlijst staan van de Russische veiligheidsdienst SVR en de organisatie ’Waarde en Eer’. Hmm,…waarom niet publiceren?

  http://www.trouw.nl/hetnieuws/europa/article564329.ece/rusland_Litvinenko_op_dodenlijst_van_ex-spionnen

  Wordt vervolg dus….

  Overigens,…hadden wij geen Sargonauten in Londen (Youssef) en Rusland (Koens)? Waar (zijn) waren zij m.b.t. tot deze zaak?