KRAS | Zelfhaat

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

Bij de roze surrender monkeys, die nog “sorry, ome Poetin, we hadden je land niet mogen afpakken” zouden jammeren als de Russische tanks aan de Oder stonden, lees ik af en toe stukkies die erop neerkomen dat de EU schuld heeft aan de oorlog in de Oekraïne. Het is een vorm van zelfhaat waar ik weinig mee heb, maar die ik wel met interesse beschouw.

Of, nou ja, het is natuurlijk geen zelfhaat, want in de contreien ziet men Nederland eerder als slachtoffer dan als lid van de EU, een abstracte moloch waarvan alleen bekend is dat hij in Brussel huist om van daaruit de belangen van de elites te borgen. Er is van alles mis in de wereld, maar zij hebben er niks mee te maken. De hunkering om het eigen straatje schoon te houden is bijkans aandoenlijk.

Reacties (23)

#1 Arduenn

Nee, het is geen zelfhaat. Het is gewoon draaikonterij t.b.v. centjes.

Een paar jaar geleden nog waren ze tegen Zwarte Piet, bij wijze van proefballonnetje. Maar het publiek begon te morren en dus draaiden de konten 180°. Want ‘we’ zouden natuurlijk niet massaal trouwe lezertjes willen verliezen i.v.m. reclame-inkomsten.

“Ja, natuurlijk is Zwarte Piet racisme” – http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/11/ja_natuurlijk_is_zwarte_piet_r.html

Daarna werd het allemaal Quincy Gario dit en HEMA dat en hel en verdoemenis met onze tradities.

Idem voor MH17. Slechts twintig minuten na het eerste persbericht schreeuwden ze het hardst “het waren de Russen!”. Daarna gingen de kontjes om en werd de nadruk gelegd op allerlei complot- en doofpot-theorietjes, ‘waar blijven die radarbeelden’ en ‘Rutte heeft iets te verbergen’, want heel hard ’tegen de EU’ roepen is lucratiever, (€-gewijs, ironische genoeg).

En dan dat referendum. Hoe maatschappelijk geëngageerd ben je, als je zoiets, aan de ene kant, uit de grond weet te stampen (respect hoor), maar aan de andere kant met ‘onze’ belastingcentjes (voorheen kijk- en luistergeld) naar de hoeren gaat?

(NSFW) http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/23449436/__Nieuwe_beelden_seksrel_Powned__.html

 • Volgende discussie
#2 Boekawi Komokiwado
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Christian Jongeneel

@2 Ik weet dat de redenering vaker voorkomt, maar de premisse is altijd dat Rusland op de een of andere manier recht heeft op de Oekraïne.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Le Redoutable

@2 Er is maar 1 land dat de Oekraïne is binnengevallen en delen ervan geannexeerd heeft en dat is Rusland. Dat is tegen elk internationaal recht, net als het internationaal recht is dat het elk land vrij is handelsakkoorden aan te gaan met elk ander willekeurig land. Er is dus ook maar 1 schuldige en dat is Rusland, om precies te zijn de leider daarvan die het niet kan verkroppen dat zijn geliefde USSR uit elkaar aan het vallen is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Olav

@4:

om precies te zijn de leider daarvan die het niet kan verkroppen dat zijn geliefde USSR uit elkaar aan het vallen is.

De USSR is al een kwart eeuw geleden uit elkaar gevallen. Poetin is heus niet zo achterlijk dat hij daar nu pas achter komt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Lutine

@5

Maar hij is wel zo achterlijk om die USSR met geweld weer in elkaar te zetten…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Christian Jongeneel

@6 Welnee, dat nationalistische gedoe is alleen bedoeld om het volk af te leiden, terwijl hij het land leeg plundert.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Lutine

@7

Heb je wel eens bedacht dat het een prima samen gaat met het ander? Nationalisme en herstel van de USSR als speeltje. En ondertussen plundert hij ook gewoon de boel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Olav

Poetin is wel nationalist (en uiteraard een corrupte plunderaar), maar geen communist.

Natuurlijk speelt in zijn politiek de nostalgie en hunkering naar de macht en invloed van de voormalige USSR wel een rol. Maar dat systeem herinvoeren gaat hij heus niet doen. Zie je hem al verantwoording af moeten leggen aan een politbureau?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Lutine

Natuurlijk is hij geen communist. Zijn Rusland moet echter weer wel de macht en de omvang hebben van de USSR. Rusland zonder de andere voormalig SU staten is een land. Met die andere staten een wereldmacht. Althans, in de paranoide visie van tsaar Vladimir de 1e.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Olav

Ik hoor een echo…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 knelistonie

@10: een paranoïde visie over de wereldveroverende kapitalisten is niet persé onwaar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 su

@10

Rusland zonder de andere voormalig SU staten is een land. Met die andere staten een wereldmacht.

Ik denk niet dat de oppervlakte echt veel uitmaakt qua wereldmacht. Des te meer qua capaciteit om hun macht te projecteren. En daar in doet Rusland niet onder voor de VS of China.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Lutine

@12

Ehm…Poetin is zelf hier de wereldveroverende kapitalist.

@13

Je moet niet alleen in oppervlakte denken (dan heb je gelijk) maar ook in inwoneraantal en (vooral) economische capaciteit. Alles in de wereld draait om militaire en economische macht.

De wereld is net een schoolklas. Wie van de jongens doet er toe?
(meisjes doen er in dit beeld al helemaal niet toe) Zo veel stelt de VS nou ook weer niet voor. Maar ze maken wel de dienst uit! En Vlad wil (minimaal) op gelijk hoogte komen met de VS.

China is uitgekookter, die wil regionale macht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Hans Verbeek

zouden jammeren als de Russische tanks aan de Oder stonden

Je bent geen voorstander van de aanschaf van nieuwe onderzeeërs. Dus waarom deze opmerking?
Het lijkt of je bent blijven hangen in de jaren 50, Christiaan.
Tanks? En met die tanks helemaal Europa inrijden? Dat gaat echt niet meer gebeuren in de 21e eeuw. Zelfs de Russen hebben niet zoveel brandstof om te verspillen aan zo’n ouderwets avontuur.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 ed

@13
De EU zoals hij nu door Brussel gedikteerd wordt is gedoemd ten onder te gaan .
De privatiseringsgolf is mislukt onder leiding van de ECB Dragi en de democratie verdwenen .
https://www.ftm.nl/artikelen/europa-privatisering
Er wordt een deal gesloten met Turkije en Oekraïne door Brussel waardoor Rusland gedwongen wordt nog meer afstand te nemen tot Europa .
https://www.ftm.nl/artikelen/geopolitiek-getouwtrek-nekt-economie-oekraine
Rusland zal er voor kiezen om samen met China een machtsblok te vormen tegen het extreem rechts van Ukraine , Turkije en Brussel .
Na de BREXIT zal Europa onbetaalbaar worden .
Het duurt ongeveer drie of vier jaar en dan krijgen de SS ( secret service van iSiS ) terroristen die met de immigranten meegekomen zijn naar Europa hier een paspoort en we zijn nu halverwege . De USA zal samen met de Common Wealth werelddelen zijn grenzen sluiten voor het grenzeloos instabiele Europese Brussel .
Het heeft geen zin meer om nog een Europese Economische defensie op te bouwen want we hebben de oorlog allang verloren .
Gisteren kwam de EU duivel met een renteverlaging naar nul en daarmee gaan we nu al weer meer betalen aan Europa .
http://nos.nl/artikel/2092012-klaas-knot-stemde-tegen-maatregelen-ecb.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Bismarck

@16: Wat een Brusselfobie. De EU wordt niet vanuit Brussel gedicteerd. Het zijn de nationale regeringen die het EU-beleid dicteren (dus vooral vanuit Parijs en Berlijn), tenminste voor zover ze het eens kunnen worden. Het is niet voor niets dat er ook zo weinig EU-beleid is (en jij dus tegen windmolens loopt te vechten). Die plaat van je is trouwens ondertussen wat grijsgedraaid.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 JANC

@15: Wat heeft een onderzeeer met een tank van doen? Alsof die onderzeeers de Oder op zouden varen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Lutine

@16

Rusland zal er voor kiezen om samen met China een machtsblok te vormen tegen het extreem rechts van Ukraine , Turkije en Brussel .

Ha! Je bent in het frame van Baudet getrapt. Die schildert de EU ook af als het vierde rijk of zoiets. Wat een treurnis toch allemaal.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 ed

@17:
Troika bail-outs in Ireland/Greece/Spain/Cyprus.
Er is niet genoeg geld aanwezig in Europa omdat minstens 20 procent van de bevolking werkeloos is . EU Troika is al 8 jaar aan een stuk door met Duitsland/ECB – Dragi extra geld aan het pompen .Dit betekend dat Europa volkomen afhankelijk is geworden van de ECB . Zodra de ECB omvalt ,dan valt 98 procent van de banken in europa om . En dan een gisteren een renteverlaging naar NUL.
Dankzij de jarenlang bewust zo belabberd gelaten buiten grenzen komen er veel en veel meer werkelozen bij .
Werknemers in west Europa moeten concurreren met corrupte oost Europese lage lonen landen en hun werknemers.
Voedsel wordt voor de gewone burger steeds duurder en voedselbanken ,terreuraanslagen en daklozen normaal , terwijl de bonussen voor de eurocraten die geen belasting betalen in Brussel steeds hoger worden .Dat is Brussel en zijn beleid.
Het Neo-liberalisme is een Economisch neo-facisme geworden van een TROIKA . Het regeert ,dicteert en creëert een dictatuur .
een dictatuur van kapitalisten met als onderdanen arme communisten die in opstand komen tegen de opgelegde dictatuur die zich verheven heeft boven onze landelijke grond wettelijke wetgeving .
Het enige verschil met WW2 is dat deze oorlog nog steeds Economisch uitgevochten wordt .
Niet gedicteerd met Europese wetgeving van Brussel via de TROIKA ? Welke planeet woon jij ? Nederland heeft geen ene moer te vertellen . Na een NEE in 2005 geven we de TROIKA een dikke onvoldoende . Voor zover we überhaubt nog mogen stemmen krijgt de bureaucratie van Brussel er heel erg veel ‘NEE NEE NEE’ laat ons met rust ! stemmen bij .
Ik zie Brussel er toe in staat om ons stemrecht , iets wat al door ze wordt afgedaan als een soort van referendum , zonder inbreng nog voor 2017 af te schaffen .
De meest vooraanstaande bankiers in Nederland komen nu in verzet tegen het EU beleid (van Dragi) .
Farage en Verhofstadt vechten met mekaar en het wordt ge broadcast via Youtube..
Iedereen die een klein beetje engels spreekt behoort zo ondertussen dan toch ook wel te weten wat de reden is van de BREXIT die eraan komt en daarmee ook de oorzaak van een wereldwijd voor LUL staan van Brussel .

Zo ,ik vind dat je deels gelijk hebt en daarom voorlopig ff geen sargasso meer voor mij .. Have Fun!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Bismarck

@20: “Zo ,ik vind dat je deels gelijk hebt en daarom voorlopig ff geen sargasso meer voor mij”
Damn, ik was met een reactie bezig, maar ik laat die meteen even liggen, om je te helpen dat voornemen te houden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 ed

@21 Indien je 6 jaar in Brussel gewerkt hebt terwijl je uit de UK komt en je kraakt het Brussel af met ± de zelfde inhoud als ik hier weergeef dan doe je iets goed .
Anyway … have fun !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Hans Verbeek

@18: onderzeeërs en tanks worden beiden aangeschaft van belastinggeld om Nederland tegen een eventuele vijand te kunnen verdedigen.
Eerder deze week gaf Christiaan aan dat hij de aanschaf van nieuwe onderzeeërs niet zo nodig acht.
Ik vind het raar dat Christiaan niet bang is voor de Russische vloot maar kennelijk wel bang is dat Russische tanks naar West-Europa zullen oprukken.
Nog meer uitleg nodig, JANC?

 • Vorige discussie