Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

“Wollt ihr den totalen Vroem?” hadden ze gevraagd aan de achterban en die had bevestigend gebruld. De volkswil stond vast. Een paar dagen eerder had de minister van volksgezondheid nog geroepen dat viezere lucht inhaleren een kleine prijs was als in ruil daarvoor Max de God van Vroem door de duinen van Zandvoort zou razen. Bovendien was Johan een van hen. Die zou keurig een Schipholletje doen, dat wil zeggen een wormgat in de regelgeving aanboren om de normen te halen zonder je eraan te houden.

Johan liet het afweten. Hij sprak ineens over milieunormen alsof het harde regels waren die handhaving verdienden. Ketterse woorden die helemaal niks met Vroem van doen hadden, ontsnapten aan zijn mond. Toen herpakten ze zich. Een advies met zo verstrekkende gevolgen vroeg om een inventarisatie van de consequenties. Liefst door een onafhankelijke commissie, met een voorzitter die goed wist hoe je belangen moest afwegen. Iemand zocht alvast het telefoonnummer van Charlie Aptroot op.

Reacties (4)

#1 Koos Swart

Ik heb mobiele verbrandingsmotoren verboden, probleem opgelost.

  • Volgende discussie
#2 Joop

Komisch omschreven.

Helaas gebeurt dat bij allerlei de dingen in de politiek, vanmiddag bijvoorbeeld zitten kijken naar het debat over de mislukking van het boerkaverbod, in Haagse taal gezichtsbedekkende kleding.

Alles werd uit de kast gehaald om het niet te laten handhaven, want dit en want dat. Niet in de laatste plaats door de ambtenaar, ik bedoel D66 minister.

Zoals ze enige tijd geleden ook al uitgelegd had hoe de afspraken waren gemaakt met de zorginstellingen, ov bedrijven, e.d.

Praatje voor de buhne. En ze wisten het allemaal, behalve misschien de CDA er die dacht dat er echt wat te regelen was.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 MwDenie

Ik heb heel hard op mijn wang gebeten om de tranen over m’n wangen te kunnen verklaren.

Bravo!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie