KRAS | Tien jaar

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

In zijn diepste vezels was hij altijd een Unileverman gebleven. Of je nu een racist was of een mocro, een zelfbewuste homo of een hardwerkende suburbanite met een Opel en een doorzonwoning, zeep en margarine had je toch nodig – en hij was er om die aan de man te brengen. Niet omdat de marge op de Glorix en de Bertolli zo lekker aantikte, maar gewoon uit dienstbaarheid. En als het zo uitkwam, wilde hij ook best een xenofoob of multiculti-praatje met je aanknopen. Kwestie van fatsoen.

Tien jaar had hij deze functie nu al, geduldig lachend, iedere roep om visie of leiderschap luchtig wegwuivend. De laatste tijd leek het gemor luider te klinken, maar uit de zetelwinst in de peilingen kon hij afleiden dat dit schijn was. De mensen wilden wel meer vezels en minder vet eten, maar als ze voor het schap stonden kozen ze toch de Magnum. Die rekende hij dan tevreden af, en als hij een wat strengere bui was, gaf hij het dringende advies ook eens aan rijstwafels te denken.

Reacties (3)

#1 beugwant

Die link is gezien en niet onopgemerkt gebleven.

  • Volgende discussie
#2 Joop

Mooie omschrijving.

Hij zal ook wel aanhanger zijn van de theorie van de aanbodeconomie …

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Le Redoutable

“De mensen wilden wel meer vezels en minder vet eten, maar als ze voor het schap stonden kozen ze toch de Magnum. Die rekende hij dan tevreden af, en als hij een wat strengere bui was, gaf hij het dringende advies ook eens aan rijstwafels te denken.”

Dankzij deze man hebben ze die keuze nog, als het aan de politieke correcte oppositie zou liggen vreten ze voortaan verplicht alleen nog maar droge rijstwafels. En dat ze dat waarderen blijkt uit de peilingen.

  • Vorige discussie