KRAS | Notre Dame

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

In Parijs brandde een iconische kerk af. Daar zal dit jaar geen Pasen gevierd worden. Een enkeling begon likkebaardend aan het betoog dat dit zijn stookpaardje bevestigde over de joods-christelijke teloorgang, die dan wel door de moslims dan wel door de eigen elites bewerkstelligd wordt (daar is men in die kringen nog niet uit, of de islam een zelfstandige vernietingskracht is of slechts een instrument in handen van de westerse bovenklasse).

Enfin, het vuur greep om zich heen, maar de belangrijkste kunstschatten werden gered en de hoofdconstructie bleef fier overeind staan. Ik zag een metafoor voor iets anders. Je kunt stoken wat je wilt, en je kunt bij vlagen succes hebben met je self fulfilling prophecy van de ondergang, maar het bouwwerk zal blijven staan en sneller hersteld worden dan je kunt bevroeden. Dat is waar het Paasverhaal over gaat.

Reacties (2)

#1 beugwant

De Fransozen (en velen met hen) zullen opgelucht ademgehaald hebben, toen bleek dat de basis gespaard bleef en er geen apple store in zou komen. Voordat duidelijk werd dat de hoofdconstructie gespaard is gebleven heeft Trump misschien al zitten vissen of hij daar een Trump Tower mocht neerzetten, en kreeg hij misschien van Macron te horen dat die dan nog liever een paradeterrein zou aanleggen.

Alle gekheid op een stokje: die vijf jaar die Macron voor de restauratie noemt, komen me erg optimistisch voor. Wil hij dàt voor elkaar spelen, zal hij niet om een paar drukbezette Duitse specialisten heen kunnen…

  • Volgende discussie
#2 KJH

Gelukkig kunnen we de ramp in de Notre Dame ook gebruiken om onze favoriete stropop te verbranden!

  • Vorige discussie