KRAS | Noodzakelijke zuiveringen

De eerste twee wereldoorlogen hebben we verloren, mompelde de politicus tegen de spiegel, en daardoor is de situatie in Europa nu erger dan ooit. Er zal een derde, nog grotere oorlog nodig zijn om de vreemde smetten uit ons midden te verwijderen. Ik betreur dat bloedvergieten bij voorbaat, oefende hij, maar het kan ons niet verweten worden, want wij zijn niet de aanstichter ervan.

De schuld ligt bij links, verzekerde hij zichzelf. Zij werken de noodzakelijke zuiveringen tegen met hun internationale solidariteit, die ze met economische welvaart hebben opgetuigd om het volk te verblinden. Er zal eerst vernietigd moeten worden om Europa te kunnen herbouwen zoals God het gewild heeft. Sinds Jezus Christus was er eigenlijk niemand meer zo geknipt voor de rol van verlosser geweest als hijzelf, bedacht de politicus. Hij opende de deur, het applaus tegemoet.

 1. 3

  Christian doet een Baudetje?

  100 jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. Maar na dit extreme bloedvergieten moest de échte Europese zelfdestructie nog beginnen. Honderd jaar culturele, demografische en geostrategische suïcide verder staat nu een generatie op die de beschaving weer wil revitaliseren.

  (Baudet op Twitter)

 2. 4

  In het interbellum kwam een mislukte kunstenaar op om de ‘schande’ van Versailles goed te maken. Nu in een nieuwe eeuw komt een mislukte ‘intellectueel’ uit een kabouterlandje om de ‘schande’ goed te maken.

  Zo! De eerste Godwin zit er in, maar Thierry maakt het ook wel erg gemakkelijk.

 3. 5

  @2 Dan moet het een Oost-Duitser zijn, die hebben in de 2e wereldoorlog uiteindelijk verloren van links in de vorm van het van het communisme/Oostblok socialisme. Het kan geen westerse politicus zijn want Winston Churchill was knetterrechts en Roosevelt was ook niet bepaald links, in ieder geval veel rechtser dan de Duitse nationaal socialisten en ook rechtser dan Mussolini, die zich afsplitste van de Italian socialist party. Daarmee heeft in het Westen rechts gewonnen van links, als je het al perse in links-rechts wil indelen.

  In de eerste wereldoorlog was de linkse kerk nog maar amper gesticht, dus daar is al helemaal geen links rechtse indeling in te trekken.

  Die internationale solidariteit en welvaart is dan weer te danken aan rechts, de Duitsers werden al snel met het Marshallplan overtuigt tot het kapitalisme, in plaats van Volkswagens gingen ze dikke Mercedessen en bouwen (Door sommigen als het Neoliberale complot gezien).

  Het het dus is wel een heel verwarde politicus. Waarschijnlijk zo’n populist die zich afzet tegen oud links maar tegelijkertijd een links programma voert en voornamelijk (ex)linkse kiezers trekt.

 4. 7

  Een Duitser van de AfD. Of de Oostenrijkse bondskanselier. Ja, die lijkt er wel meer op. Populair, rechts en met extreem-rechts regerend.

 5. 8

  @0: “Er zal eerst vernietigd moeten worden om Europa te kunnen herbouwen”

  Eigenlijk heel Bakoenin als ik het zo lees.

  @5: “In de eerste wereldoorlog was de linkse kerk nog maar amper gesticht, dus daar is al helemaal geen links rechtse indeling in te trekken. ”

  Weet je heel zeker dat je je aan die stelling wilt wagen?