KRAS | Nepparlement

Dit land heeft een sterke leider nodig, iemand die weet wat het volk beweegt en krachtige besluiten neemt. Het klonk nog niet overtuigend genoeg. Ik ging iets schuiner voor de spiegel staan, de borstkas fier vooruit. Had ik wapperende Mozartmanen gehad, als de Droomprins uit Shrek, dan zou ik die met een nonchalante beweging naar achter geworpen hebben. Dit land roept om een sterke leider. Dat klonk al beter. Dit land eist een sterke leider. Nog beter. Dit land schreeuwt om mij.

U bent een nepparlement, oefende ik alvast. U behartigt de belangen van het volk niet. U loopt aan de leiband van Brussel. Uw bestaan is derhalve zinloos. Daarom heb ik besloten u naar huis te sturen, zodat u daar uw peilloze zonden kunt overdenken. Voor u, mevrouw Arib, heb ik alvast een vliegtuig klaar laten zetten. Nee, die laatste zin was teveel eer. Ik probeerde nog iets serieuzer te kijken. Dit land eist een sterke leider, herhaalde ik, dit land eist een sterke leider. Dit land schreeuwt om mij.

 1. 9

  Toch typisch dat “u bent een nep-parlement”, Geert Wilders maakt immers zelf deel uit van datzelfde parlement, ergo: Geert Wilders is een nepper.
  Of zou hij het verschil niet weten tussen regering en parlement?

 2. 11

  Misschien ligt het aan mij, maar ik vond W.’s uitlating “U bent (zelf) een grote nul“, mede omdat die rechtstreeks op de persoon gericht was, veel platter en stuitender (en afkeurenswaardiger) dan die uitlating over het “nepparlement” want in het laatste geval heeft ie tenminste nog een inhoudelijk punt (nl. dat het parlement op dit punt de “volkswil” inderdaad niet weerspiegelt).

 3. 12

  Dat van die “volkswil” weten we niet. De peilingen wijzen uit dat een meerderheid “geen zin” heeft in vluchtelingen, maar de omgekeerde vraag “wilt u dat de grens met Duitsland dicht gaat” of “vindt u dat vluchtelingen op straat moeten slapen” is niet gesteld. Het zou mij niet verbazen als meer van de helft dat ook niet wil. Maar dat was wel het punt waar het parlement op dat moment over moest beslissen. Het kon immers niet met terugwerkende kracht de vluchtelingen terug toveren naar Syrië – al is dat wat de meerderheid van de Nederlanders het liefst zou willen.