KRAS | Klimaattop

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

Er wordt vergaderd in Parijs. Talloze regeringsleiders, voor een aanzienlijk deel democratisch gekozen, spraken gloedvolle woorden over hoe zeer het klimaat hun aan het hart gaat. Het kan tot weinig anders leiden dan gezwinde, vergaande actie om de grootste uitdaging voor de mensheid in deze eeuw het hoofd te bieden.

Ondertussen heeft een stelletje rijkaards, door nog gezwinder met miljarden te wapperen, leiders van zo’n twintig landen ervan overtuigd dat ze ook meer moeten doen aan energie-innovatie. Ik zou boos moeten zijn dat de overheid weer eens achter het bedrijfsleven aanhobbelt. Maar de schaamte overheerst.

Reacties (4)

#1 Dehnus

Tja met geld mag je wel protesteren, zonder moet je tegenwoordig maar afwachten :). Verdeel en heers, dat doen ze bij het groot kapitaal nu al jaren goed.

  • Volgende discussie
#2 Sjap

Als die rijkaards met hun bedrijven nu gewoon eens fatsoenlijk belasting betalen dan mogen ze van mij daarnaast nog energie-innovatie en filantropie bedrijven. Zolang ze het eerste niet doen en het tweede wel geloof ik niets van de oprechtheid van het tweede (heel veel PR). Het tegenargument is dan dat ze vinden dat de overheid niet genoeg doet en met de verkeerde dingen bezig is en geld verspilt. Ja toedeledoki. Zo argumentie van 0 maar u voelt ook aan dat ik gelijk heb.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Kilgoretrout

Ik vrees dat dit voor elke democratisch gekozen regering geldt:
https://www.youtube.com/watch?v=HeMGqTwWA6U

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Le Redoutable

” Ik zou boos moeten zijn dat de overheid weer eens achter het bedrijfsleven aanhobbelt.” Dan staan je nog een hoop teleurstellingen te wachten, de overheid hobbelt namelijk altijd ver achter het bedrijfsleven aan. Daarom moet je taken die niet strikt noodzakelijk collectief geregeld moeten worden ook niet aan een overheid overlaten.

  • Vorige discussie