KRAS | Kalief Poetin

Sinds de instroom van moslims in de jaren zeventig goed op gang kwam, zijn abortus en euthanasie gelegaliseerd, is de legging een normaal kledingstuk geworden en kwam het homohuwelijk tot stand. Ja, zult u zeggen, maar wat hebben die twee met elkaar te maken? Dat is precies mijn punt: niets. De ijzingwekkende islamisering van Nederland heeft geen noemenswaardig effect gehad op de aanhoudende secularisering.

Dat wordt binnenkort allemaal anders, schijnt. De horden die nu aanspoelen gaan de trend keren. Ga maar na: wanneer hun aantal verdriedubbelt, wonen er in Nederland percentueel ongeveer evenveel moslims als in Rusland en iedereen weet hoe dat land er onder kalief Poetin aan toe is. Probeer dezer dagen in Moskou nog maar eens aan een fles wodka te komen. Het einde van Europa is in zicht, maar het lukt me nog steeds niet om onrustig te slapen. Dat is vermoedelijk een kwestie van oefenen.

 1. 2

  @1

  Dat zegt niks. Rusland is ook al eeuwen bezig om andere volkeren te onderdrukken. De SU werd niet voor niks veelvolkerengevangenis genoemd. De RF is dat nog steeds.

  En sommige van die volkeren zijn idd islamitisch.

 2. 5

  @1: Mooie omkering van de feiten is dat. Rusland is al eeuwen bezig met de moslims in haar land te terroriseren en die gaan daar (soms gewapend, maar opvallend genoeg in grote meerderheid niet) tegen in verzet. Aan een deel van de terroristische aanslagen die zogenaamd door moslims gepleegd waren, bleek achteraf trouwens ook een FSB-luchtje te kleven.

 3. 6

  Overigens zijn er in Rusland echt wel wat problemen met bijvoorbeeld euthanasie (verboden in 2011), abortus (er ligt momenteel wetgeving voor om dat te bemoeilijken) en het homohuwelijk (afgewezen in een rechtszaak in 2009). Maar die hangen denk ik toch meer samen met een andere religie dan de islam.

 4. 7

  @3: Nee idd.
  Maar je laat wel een aantal zaken onbesproken en dat weet je zelf ook. Net zoals de moslims fietsen, Tofik redelijk accepteren en een deel van de jeugd blowt en drinkt – zo werkt het ook de andere kant op. Er is wederzijdse aanpassing. Vroeger lagen meisjes gewoon topless op het strand en stonden de jongens naakt onder de douche. En dat weinig tot niets met de mobieltjes te maken want in bv Spanje (veel mobieltjes, nauwelijks moslims) is dat nog steeds zo.
  Het is maar een voorbeeldje hoor. Ook op het gebied van cabaret ed is echt wel wat veranderd. Enz enz

 5. 9

  @7 Natuurlijk veranderen dingen als de samenstelling van de bevolking verandert. Als je nieuwe buren Turks zijn is dat anders dan wanneer het Brabo’s zijn. Op het grote geheel is dat effect echter niet bijster groot.

 6. 10

  Zeker nog nooit gehoord hoe Putin het regelt dat moslims niets te vertellen hebben in zijn land, ooit van Grozny gehoord? En wat denk je dat Putin nu in Syrië aan het doen is? Niets anders dan te voorkomen dat de Jihad naar zijn land overslaat en dat er duizenden getrainde IS terroristen levend naar zijn land terugkeren.

  Maar goed als je voorstelt het Russische beleid over te nemen, dan zou dat theoretisch hier ook zo kunnen werken. Maar wie is er in Europa wreed genoeg om hele steden opstandige Moslims tegelijk naar Allah te bombarderen? Zeker niet dat doetje Wilders, Le Pen misschien? Niet mijn oplossing in ieder geval.

 7. 11

  Ja joh, laten we hier in de EU ook even een keer Tsjetsjenië doen. Verder natuurlijk een eigen Goelag inrichten om irritante demonstranten in op te sluiten, journalisten en politici door knokploegen in elkaar laten slaan en vergiften, en natuurlijk homoseksualiteit verbieden…

  … en dan zijn we straks net zo rijk en vrij en politiek stabiel als de Russen! :)

 8. 12

  Het geopolitieke inzicht van La Redoutable:

  En wat denk je dat Putin nu in Syrië aan het doen is? Niets anders dan te voorkomen dat de Jihad naar zijn land overslaat en dat er duizenden getrainde IS terroristen levend naar zijn land terugkeren.

  Als je nou had geleerd van de Russische bezetting van Afghanistan en de Amerikaanse invasie in Irak, dan is dat juist nu wel wat Putin c.s. aan het doen is. Terroristen kweken die vroeg of laat op Russische bodem toeslaan. Een vuile oorlog by proxy kweekt sneller vijanden dan dat je kan uitschakelen.

 9. 16

  In september 1999 werden in Moskou 4 flatgebouwen opgeblazen door terroristen. De Russische overheid beweerde dat Tjetjeense (moslim) terroristen de aanslagen pleegden. Het is ook mogelijk dat anderen deze false-flag-aanslagen pleegden. Pas na deze aanslagen kwam kalief Putin aan de macht.

  Twee jaar later waren de Twin Towers het doelwit van aanlsagen door moslimterroristen.

  Wie is n onze ergste vijand, Christiaan.. IS of de Taliban of Al Qaeda of de atheist Putin?
  Zolang er maar wapens verkocht worden en bommenwerpers blijven opstijgen, maakt het niet uit.

 10. 20

  @16: “de atheist Putin”

  Grapje zeker? Vladimir Poetin heeft tegenwoordig stevige banden met de Russisch-orthodoxe kerk. Hij zegt o.a. het volgende over de kerk:

  The Russian Orthodox Church plays an enormous formative role in preserving our rich historical and cultural heritage and in reviving eternal moral values. It works tirelessly to bring unity, to strengthen family ties and to educate the younger generation in the spirit of patriotism.

  Over morele waarden zegt hij:

  […] it is not possible today to have morality separated from religious values.

 11. 21

  @20:
  Putin ziet in de Russisch orthodoxe kerk een instituut om de bevolking achter zijn beleid te krijgen. Het is zieltjes en stemmen winnen onder de traditionele bevolking. Hij heeft het ook “patriottisme en morele waarden”.
  Dat alles betekent nog niet dat Putin gelooft in een opperwezen, Winston.

 12. 23

  @21:

  Dat alles betekent nog niet dat Putin gelooft in een opperwezen, Winston.

  Dat is natuurlijk zo, en de vraag of hij dit doet is ook precies de vraag (interview TIME) die hij niet wenst te beantwoorden. Ik ben echter niet degene die hier poneert dat Poetin een atheïst is; en met name mijn laatste citaat is een uitspraak die een atheïst vreemd in de oren zou klinken.

  Dus waar leid je zijn atheïstische overtuiging uit af, of misschien beter gezegd: wat doet die er eigenlijk toe?

 13. 24

  Zou Osama Bin Laden in Allah geloofd hebben of zag hij er alleen een mooi middel in om mensen aan zich te binden en te mobiliseren? Weet ik veel. Je kan niet tussen iemands oren kijken. Wat je kan zien is hoe iemand met religie omgaat en daarin is Poetin dus zeker geen godsdienstbestrijder en prediker van de verlichte waarden: integendeel.

  Niet dat atheïsme pure heiligen schept overigens. Stalin en Pol Pot waren ook atheïsten. Tsja.

 14. 26

  Nou ja, dat weet je natuurlijk nooit. Maar inderdaad, het gaat om het kwaken en het lopen, niet om de innerlijke eend-heid waarop je kan bepalen of je met een eend te maken hebt.

 15. 27

  @24 en 25: Eens, atheïsme en opportunisme sluiten elkaar niet uit. Bovendien was ook Stalin er zeker niet vies van de Russisch-orthodoxen te bedienen. Althans, toen dat hem zo uitkwam tijdens de oorlog… Een paar jaar daarvoor had hij, volgens de partijlijn, nog zo’n hekel aan gelovigen dat ze bij bosjes het veld moesten ruimen (maar natuurlijk ook de andere tegenstanders van zijn ideologie).

 16. 28

  @20
  Om der wille van de smeer likt de kat de kandeleer.
  Oftewel: om der wille van de macht kust Poetin de kerk.
  Dat u dit principe nog niet door heeft, dat zegt wat over u zelf.
  Want het is zo oud als religie zelf….

  (en religie is weer net zo oud als de mens)

 17. 29

  @28: Zucht… het spijt me dat ik uw telepathische vermogens moet teleurstellen. Natuurlijk heb zelfs ik wel door dat Poetin gewoon een rasopportunist is, vandaar ook de latere vergelijking met Stalin.

  Ik wilde alleen toelichten dat het voor een atheïst nogal onwaarschijnlijk is om bijvoorbeeld te stellen dat moraliteit niet gescheiden kan zijn van religieuze waarden. Verder boeit het al dan niet gelovig zijn van Poetin mij niet veel, in elk geval zolang de vrijheid van religie niet ter discussie staat.

 18. 30

  Het punt is natuurlijk niet zozeer de vrijheid van religie op zich, maar dat religie hier als hefboom wordt ge(of mis-)bruikt om andere vrijheden in te perken. Bijvoorbeeld voor homoseksuelen.

 19. 32

  @30: Dat is inderdaad een belangrijke toevoeging, doet me weer beseffen dat ik als atheïst (en homoseksueel) gezegend ben dat in dit land, in elk geval voor de wet, deze eigenschappen geen probleem vormen.