KRAS | Huidskleur

Net als elke stinkende blanke witte man van rond de vijftig ben ik dol op negers, zo lang ze maar niet op mijn verjaardag komen. Dat heet white privilege, weet ik sinds kort, en dat ga ik verdedigen, want anders ontneem ik anderen het genoegen om zich bij mijn feestje in te vechten.

Dat die anderen zich aan het melden zijn zie ik met sardonisch genoegen tegemoet. In tijden van virulent racisme is het alle gutmensch aan dek, maar is er eenmaal een rechtsstaat die de grenzen bewaakt, dan breekt de volgende fase aan, het bevechten van een prominentere plek door degenen die eerst achtergesteld waren. Die plek krijg je niet cadeau. Emancipatie is geen strijd voor watjes.

 1. 1

  Net als elke stinkende witte man(…)

  Ik ben al heel lang geleden opgehouden dit soort al dan niet semi-grappig, sarcastisch of ironisch bedoelde stukjes racisme te waarderen. Ongepast, zinloos en niet-constructief.

  Ja en seksistisch, dat is het ook natuurlijk, maar daar is al een ander draadje over, want sargasso grossiert de laatste tijd in zogenaamd goedbedoelde danwel sarcastische bedoelde danwel oprechte discriminatie alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Alsof er teflon op de schaal der normen en waarden zit…

 2. 2

  Die negers zijn werkelijk overal te lui voor. Zelfs emancipatie moet ze met subsidie worden aangedragen.

  Terug naar Paramaribo; allemaal. En doe die turken d’r maar achteraan. En Marokkanen, vrouwen en zo ook. Doe kinderen ook maar. En katten.

  Potverdomme.

 3. 3

  Die plek krijg je niet cadeau

  Volgens mij krijg je (als “zwarte” vrouw) die plek evenzeer of evenmin cadeau als iedereen anders. Of je nu actrice/presentatrice bent, of student, of journalist, of lerares op een basisschool (godverdomme, wanneer leren ze de kinderen nou eindelijk eens behoorlijk rekenen?), ik zie echt niet in wat die vier dames nu meer of minder “cadeau” hebben gehad dan wie-dan-ook in die beroepscategorieën. De enige “zwarte vrouw” die ik wel begreep afgelopen dagen, en waarvan ik tenminste wél wist waar ze het nou eigenlijk over had was overigens Ebru Umar op GeenStijl.

 4. 4

  @1

  Ik ben al heel lang geleden opgehouden dit soort al dan niet semi-grappig, sarcastisch of ironisch bedoelde stukjes racisme te waarderen. Ongepast, zinloos en niet-constructief.

  Het geenstijlisme neemt hand over hand toe.
  Zelfs op Sargasso.

 5. 5

  @2: Turken ook naar Paramaribo? Dat word heibel joh! Die nemen dat gelijk over en stichten daar dan Ankara 2 :).

  Althans dat heeft “gates of Viena” mij verteld. Dat is toch een hele betrouwbare website?

 6. 7

  @1: OY! Teflon is een trigger voor mij! Dat spul is kankerverwekkend en is al overal in onze natuur gesignaleerd op micro niveau! Graag volgende keer een triggerwarning voor Hippies!

 7. 9

  @8: Dat hebben Twitter, Facebook en ThePostOnline mij nog niet verteld. Wilt u eventjes wachten tot de hivemind besloten heeft wat ik moet denken? :P

 8. 10

  De enige “zwarte vrouw” die ik wel begreep afgelopen dagen, en waarvan ik tenminste wél wist waar ze het nou eigenlijk over had was overigens Ebru Umar op GeenStijl.

  Iets met conformatie en bias mompelende—

 9. 11

  @7 Sorry. Groene zeep beter? Ik lees dat dat tegenwoordig van soja wordt gemaakt (in plaats van van hennep). Bananenschillen dan misschien? Of zit daar ook teveel K-40 in? Hoe maak je vandaag de dag nog iets glibberig op milieuvriendelijke wijze zonder je eigen voorvocht te gebruiken….?