KRAS | Halloween

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten

Halloween is nieuwlichterij die een aanslag pleegt op het oernederlandse Sint Maarten. Santa Claus is een Amerikaanse oplichter die een grotere bedreiging vormt voor Sinterklaas dan de verkleuring van zijn assistent. Toch hoor je die roze gasten en Halbe Zijlstra daar nooit over. De Amerikaanse invasie is kennelijk beter verteerbaar dan het belangeloze verlies van een snipper traditie.

Dit is het bange Nederland van 2016. We zijn best bereid een traditie in te leveren als we daar een vette consumptiefopspeen voor terug krijgen. Gebeurt het om aan de bezwaren van onze medemens tegemoet te komen, dan is het huis te klein. De zombies lopen niet alleen met Halloween door onze winkelstraten.

Reacties (2)

#1 Arduenn

Ik zei nog zo tegen mijn kinderen: “Trek die zombie- en heksen-outfits onmiddellijk weer uit en haal die bloederige make-up van jullie gezichten. Jullie gaan vanavond NIET om snoep bedelen bij al die huizen met halloweenversiering! Wij doen niet mee aan die nieuwlichterij die vanuit Ierland en Engeland via de Verenigde Staten Nederland is binnen komen waaien. Wij gaan over elf dagen authentiek met een uitgeholde biet langs de deuren van echte, nietsvermoedende Nederlanders leuren.”, maar nee hoor, ze renden al gillend over straat met hun sugar rush. Er is geen respect meer voor het ouderlijk gezag en voor de vaderlandse traditie. Kinderen: landverraders zijn het, allemaal. Op de boot terug naar Infantilistan zetten.

  • Volgende discussie
#2 beugwant

Half februari hoort men ook woest vasteloaves te vieren en niet op afspraak romantisch klef zitten doen.

  • Vorige discussie