KRAS | Farce

Met Donald Trump weet je het nooit, natuurlijk, maar vooralsnog ziet het ernaar uit dat hij de 45ste `precedent` van de Verenigde Staten gaat worden. Hij is een republikein, dus hij zal wel een oorlog beginnen en de economie aan de grond laten lopen. De vraag is vooral of zijn cyclus in de geschiedenis een tragedie of een farce zal blijken te zijn.

Ik gok op een farce. Waarom de moeite nemen van een echte oorlog als je via Twitter ook een halve schermutseling in Jemen of zo kunt opblazen tot een glorieuze overwinning? En waarom de internationale handel systematisch afknijpen als je met een paar gerichte salvo’s richting Ford en GM mensen al het idee kunt geven dat hun belangen behartigd zijn? Als je ook nog een fantastisch bedrijf te runnen hebt, moet regeren tenslotte niet teveel tijd in beslag nemen.

 1. 1

  [img]https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15965745_10155228421633132_1373867258495698113_n.jpg?oh=5618de5477aa3196897fd19d50a87fbe&oe=591BCF9B[/img]

 2. 2

  ‘Het is een president van de VS dus zal hij een oorlog(je) of twee beginnen’
  Dat is niet bepaald partijgebonden.

  Gokken doe ik maar niet,
  die maf van een Reagan bv besloot een einde aan de koude oorlog te maken niet tegenstaande z’n Starwars retoriek.
  Obama bleek een enorme teleurstelling.
  Ik ben eerder bang/hoopvol dat Trump meer een soort Reagan zal blijken te zijn,
  maar dan gok ik toch weer.

 3. 3

  @0 welke briljante grap mis ik met het niet begrijpen van de tag Karl Marx? Misschien wordt het presidentschap wel een tragedie en een farce overigens, we hebben immers te maken met een buitengewoon getalenteerd individu :)

 4. 5

  Weinig commentaar hier. Ik denk dat iedereen nog naar adem hapt van gisteren. Maar inderdaad, ik heb me ook al bedacht dat ze hem wellicht niet eens de eed af laten nemen. Misschien toch een kleine psychologische test vooraf?

  Anyway, als hij toch kantoor gaat houden, dan gok ik dat hij bij de tweede of derde faux pas echt onder curatele gaat van zijn partij of een regelrechte impeachment aan de broek krijgt.

  Ik kan me echt niet voorstellen dat de VS deze clown vier of acht jaar gaat gedogen. Er moet iets gebeuren, er gaat iets gebeuren.

 5. 6

  “Hij is een republikein, dus hij zal wel een oorlog beginnen en de economie aan de grond laten lopen.”

  Welke oorlog is de VS de laatste eeuw überhaupt begonnen? Volgens mij waren ze namelijk allemaal al begonnen voordat ze 1 van de partijen gingen steunen of was er een overduidelijke oorlogsverklaring van een ander partij zoals Pearl Harbour en 9/11.

  Dat hij niet veel goeds voor de economie gaat brengen, dat is wel zeker, dat heeft niet zoveel met zijn Republikein zijn te maken, maar met het feit dat het een narcistische egotripper en een zakelijk onbenul is.