KRAS | Bucket list

Barack Obama werkt aan zijn bucket list. Hij leert kitesurfen van Richard Branson. Dan ben je de machtigste man ter wereld, maar een beetje achter een vlieger over het water zeilen mag je niet van je eigen onderknuppels met hun ‘veiligheidsoverwegingen’. Ik vraag me af of Michelle er blij mee is.

Barack zelf wel. Er verschenen foto’s van hem met een grijns op zijn smoel zo breed als ik in jaren niet meer gezien had. Het is niet de grijns van een man die de rest van zijn leven wil golfen of schilderijen van hondjes maken. De wereld komt er nog wel achter wat er verder op die lijst staat.

  1. 2

    Ik heb nog geen enkele president niet oud zien worden tijdens zijn ambtstermijn. Letterlijk is dat natuurlijk sowieso waar, maar ik bedoel dat bestuurders altijd snel verouderen. Jimmy Carter verging het lachen al vrij snel. Dichter bij huis was bij Balkenende al snel weinig over van zijn guitige Harry Potter-look.