KRAS | Ajse uit Aleppo

Terwijl de keyboardwarriors van Twitter en omstreken elkaar nog altijd met het slijm op de lippen voor rotte vis uitmaken, mogen we constateren dat de asieltsunami door de Nederlandse golfbrekers naar behoren wordt opgevangen. Goed, er zijn auto’s in de fik gestoken en een kogelbrief verstuurd, maar het huis van de staatssecretaris staat er nog. Dat is wel eens anders geweest. Dankzij loslippigheid van Constant Kusters weten we bovendien dat het telkens dezelfde raddraaiers zijn die in den lande het democratische proces verstoren. Goed dat hij een podium kreeg bij Pauw: nu weten we hoe marginaal het verzet werkelijk is.

Velen maken zich terecht zorgen of de dijken het wel houden (juist als we dat niet deden, zouden ze bezwijken), maar uiteindelijk is het business as usual. De staat zorgt voor de basics, de kerken pikken de rest op. Wir schaffen dass, al zuchtend en mopperend zoals het zuinige Hollanders past. Over vijf jaar gaat de buurt de straat op omdat Ajse uit Aleppo teruggestuurd dreigt te worden naar haar oudtante in Beirut.

 1. 2

  @1: Volgend jaar zijn we dit allemaal weer vergeten, dan zijn er Tweede Kamer verkiezingen, dan gaat de VVD weer een geniale one-liner verzinnen en de claimen dat het dankzij het VVD-beleid goed gaat met de economie en stemt iedere vinexwijk bewoner gewoon weer VVD…

 2. 3

  @1

  Ooit stond Verdonk met haar partijtje op iets van 20 zetels in de peilingen. Ze heeft het met haar verhikel nooit ook maar ene zetel gehaald….

  Een zekere Wilders riep de vorige tweede kamerverkiezingen uit tot een ‘referendum over de EU’. Hij kon een smadelijke nederlaag noteren!

  Peilingen zijn pas interessant vanaf begin 2017. En ook dan zal voor de zoveelste keer blijken dat de peilingen er weer eens naast zaten.

 3. 4

  On topic: de ordeverstoorders hebben nu even de wind mee.
  Maar ook orde verstoren gaat vervelen. Zeker als er een extreemrechts luchtje aan hangt. En uiteraard is het maar maginaal. Enkele duizenden mensen op 17 miljoen is niet indrukwekkend.

 4. 7

  @5: Hoeveel virtuele zetels hij heeft. Geertjes partij is een soort ‘vind ik niet leuk’ knop geworden voor politieke peilingen.

 5. 9

  @7

  Uit boosheid roept men tegen Maurice dat men PVV stemt.
  Maar in maart 2017 ligt alles weer anders.
  Dan heeft Rutte net de avond er voor iets beloofd.

 6. 10

  @9:

  Volgens die redenering zou het cda ook nog steeds de grootste partij zijn. En zou fortuijn ook nooit een zeteltje gekregen hebben.

  Volgend jaar krijgen we weer enorme colonnes aan asieleisers met alle fijne gezelligheden die daar bij horen. Verkrachtingen, berovingen, bedreigingen en natuurlijk het gejank dat wij rassies diskrimmenazie islamofoob zijn en niet genoeg repsect hebben.

  Plus dat het gros een uitkerinkje trekt, de familie incluis ooms neven en nichten en de imam van het dorp laat overkomen en dat de nieuwe miele niet goed genoeg is.

  Nog afgezien van dat referendum: een dikke meeerderheid gaat daar tegen stemmen en de haagse jongens en meisjes gaan het zo hupsakee in de vuilnisbak stoppen.

  Ik denk niet dat ome geert de vergetelheid in gaat. Hoe dom denk je dat de burger is?

 7. 11

  Verkrachtingen, berovingen, bedreigingen en natuurlijk het gejank dat wij rassies diskrimmenazie islamofoob zijn en niet genoeg repsect hebben.

  Inderdaad!!! En misschien dat de asielzoekers ook nog een brood stelen! Maar laten we vooral niet vergeten aan welke kant deze onmenselijke bejegening plaats vindt!

 8. 12

  @10:

  Verkrachtingen, berovingen, bedreigingen en natuurlijk het gejank dat wij rassies diskrimmenazie islamofoob zijn en niet genoeg repsect hebben.

  Ik vind het een beetje vreemd om asielzoekers niet binnen te laten omdat autochtonen zich schuldig maken aan dit soort dingen.

 9. 14

  @10

  De PVV zal heus wel wat zetels halen in 2017 (!)

  En wederom zal het lastig worden om een kabinet te vormen uit de overige partijen. Het zal wel weer net zo’ n ‘vlees noch vis’ compromis worden als het huidige kabinet.

  En heeft ‘het volk’ wederom weer wat te klagen.

 10. 15

  @10: “Volgend jaar krijgen we weer enorme colonnes aan asieleisers met alle fijne gezelligheden die daar bij horen. Verkrachtingen, berovingen, bedreigingen”
  Gek is dat, dat “weer” in die zin. Bij mijn weten hebben we dit jaar geen colonnes asieleisers (maar wel meer dan de voorgaande jaren asielzoekers/aanvragers) gehad en hebben die niet aan verkrachtingen, berovingen en bedreigingen gedaan (de bedreigingen, ook aan het adres van de asielzoekers, komen juist van de al aanwezige bevolking). In #5 zag ik ook al een “weer” dat een repetitie suggereerde die er niet kon zijn.