KORT | Wens te kopen bereikt nieuw dieptepunt

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
Serie:

DATA - Uit de cijfers van de Eigen Huis marktindicator blijkt dat op dit moment slechts een op de drie personen de voorkeur heeft voor een koopwoning. Dit is minder dan de helft van het aantal mensen dat in februari 2008 aangaf de voorkeur te geven aan een eigen woning boven een huurwoning. Hiermee is een voorlopig dieptepunt bereikt in de geneigdheid om te kopen.

De voorkeur voor huren bereikt overigens geen hoogtepunt, omdat het aantal mensen dat ‘het even niet weet’ is toegenomen. Zowel het niveau van de huren als de rechten van huurders zijn afgelopen jaren verslechterd in de hoop mensen terug te bewegen richting een koopwoning. Dit lijkt dus beperkt effect te sorteren.

Via Woningmarktcijfers.

0

Reacties (3)

#1 GerritB

Dat steeds meer mensen het niet meer weten komt niet als een verrassing, het is toch al sinds de jaren 80´al duidelijk dat de verzorgingsstaat en het solidariteitsbeginsel geleidelijk aan gesloopt worden.

Het wordt tijd dat er een linkse partij opgericht wordt.

  • Volgende discussie
#2 GerritB

Sorry mensen, het eerste plusje is van mezelf, ik wilde even weten of dat kon.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Anna

@2 Heel goed je moet jezelf alleen al prijzen voor het feit dat je de moed hebt hier te reageren.

Met tijdelijke contracten kan je geen hypotheek afsluiten en dat de woningmarkt nog steeds oververhit is, is een feit. De tonnetjes van paps en mams zullen weldra verdampen.

  • Vorige discussie