KORT | Bussemakers fooi

OPINIE - Als je appels en peren vergelijkt, zie je tenminste of mensen appels belangrijker vinden of peren. De bonus van Rijkman Groenink was 26 miljoen. Vandaag maakt minister van Onderwijs Bussemaker bekend dat ze wel 5 miljoen in het onderwijs wil investeren.

Bonussen en onderwijs zijn twee onvergelijkbare zaken, maar we zien nu wel hoe in de roofstaat aan de zee tussen Oostfriesland en de Schelde wordt gekeken naar een ondernemer en een onderwijzer. De een krijgt bij zijn afscheid per Nederlander €1,52 euro mee terwijl tweehonderd docenten het samen met €0,29 moeten doen.

Ik weet dat het geld voor Rijkman Groenink kwam uit de middelen van een bank en dat het geld voor docenten door onszelf wordt betaald. Ik vergelijk appels en peren maar de conclusie dat Nederland schijt heeft aan het onderwijs, lijkt me grosso modo wel juist.

  1. 2

    Ach die arme Rijkman Groenink kan al haast niet meer over straat zonder vermomming (ik zag ‘m laatst in een soort Sherlock tenue rondlopen) zit levenslang achter zijn hoge tuinhekken opgesloten en heeft gewoon zijn aandelen verzilverd. Laten we die andere heren ook eens noemen, die van Douwe Egberts, Shell, Unilever, ASML, “De Banke” om met Nout Wellink te spreken, etcetera.
    En doen we er iets aan? Nee we pikken het nog steeds, daar zit ‘m de kneep.

    Boycot die gasten en de politici die dit oogluikend toestaan.

    Met het onderwijs komt het heus goed!