KRAS | Anti-democraat

Ik ben een anti-democraat. Dit is mij duidelijk gemaakt door een olijke matroos, die mij een aantal keer met een ranzige roze washand in het gezicht sloeg om mijn interesse te wekken voor een referendum over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en de Oekraïne, een land met een hele grote Russische marinebasis waarvan de matroos mij verzekerde dat hij er niks mee te maken had. Enfin, als ik zijn enthousiasme niet deelde, was ik dus een anti-democraat. Soms heb je hulp van een buitenstaander nodig om iets over jezelf te weten te komen.

Zodra je eenmaal anti-democraat bent, hoef je je van andermans mening niks meer aan te trekken. Het is een bevrijding die ik iedereen gun. Dus heb ik een aantal banners van de PvdA-website geplukt en naar de matroos gestuurd met de opdracht die, als de democratie hem lief was, te plaatsen op de homepage van zijn ongefundeerde rebellenclub. Niets meer van gehoord. Anti-democraat worden, het is een fluitje van een cent en je hebt er veel plezier van.

 1. 1

  Hmmm…dus als iemand tegen jou zegt dat je een anti-democraat bent dan is dat ook maar zo? Wat kan het je eigenlijk schelen wat een ander van je vindt? Over mijzelf hoor ik de meest uiteenlopende meningen. Lekker belangrijk allemaal.

 2. 2

  Wat had je eigenlijk gezegd waardoor je de fiolen des matroos’ toorn over je uitgestort kreeg? Was je tegen een correctief referendum ofzo? Was het toevallig een D66’er? Wat een flikker!

 3. 6

  Letterlijk had ik het sowieso al niet gelezen.
  Maar ik begrijp niet waar je naar toe wilt.
  Geen peil als tag toevoegen heeft weinig zin, want iedereen begrijpt wel dat het daar over gaat. En wat die lui van mij vinden, dat zou mij de rozen zijn. Ik vind ze niet interessant genoeg.

 4. 8

  @7

  Ik vind die lui te onbenullig om een dienst terug te bewijzen.
  Waarom zou ik mij in laten met ze? Wat kan mij hun mening over mij schelen?

  Kennelijk raakt het je ergens. Daar zou je over na kunnen denken.

 5. 9

  Een ander woord voor democratie zou “draagvlak” kunnen zijn.
  Neem bv de zin: “De Russen staan achter Putin*, maar hoe democratisch is dat” maw “hoeveel draagvlak heeft dat”.
  Nu is het zo dat “achter mij staan” voor dit soort mensen al democratie/draagvlak genoeg is.
  *Of ieder andere naam. Of een ideaal dat door … gepusht wordt.
  De ooien volgen de bok.