Komkommertijd in Kameroen

Yaounde, de hoofdstad van KameroenGedurende de zomermaanden vindt er tussen Europa en Kameroen een omgekeerde versie van sekstoerisme plaats. Want als Mozes niet naar de berg komt…dan komen de Kameroenese vrouwen wel naar Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, België, Italië, Duitsland en Spanje. Een NGO voor vrouwenrechten in Kameroen signaleert een toename van het aantal gevallen waarbij Kameroenese mannen de pooier spelen over hun vrouw die ze voor enkele maanden naar Europa sturen voor wat ‘vakantiewerk’. Het vrije verkeer van goederen, kapitaal en werknemers kan Afrika er wellicht bovenop brengen, maar of hier sprake is van vrijwillig verkeer is nog maar de vraag?

Ik kan alleen zeggen dat mijn man me gezegd heeft dat mijn vormen mannen tot dromen aanzetten en dat hij vond dat de familie ervan moest profiteren. Hij heeft me overtuigd dat ik met mijn rondingen blanken met verstomming sla. Mevrouw Annaba werkt als ambtenbaar in Yaoundé en verdient ongeveer 150 euro per maand. Over enkele maanden kan ze thuiskomen met 16.000 euro, denkt ze. (IPS)

  1. 1

    Dit is een vroege/originele investering van Afrikaanse reiscentjes die heel gauw ophoudt. Straks begint de man van deze mevrouw een spannend bemiddelingsbureautje.