Knettergekke Koeweiti zaait haat in blogosfeer

Ieder land heeft zo haar extremisten en alhoewel ze in hun opvattingen nogal kunnen verschillen zijn hun methoden en oplossingen vaak opvallend vergelijkbaar. Maak kennis met het Koeweitse spiegelbeeld van Geert Wilders: de blogger Frankom. Deze man zet de Arabische blogosfeer op stelten met haatzaaiende teksten waarin hij categorisch een bepaalde groep mensen uitsluit. Zijn het de moslims? Nee het gaat in dit geval om homoseksuelen, en de homoseksuele Aziatische immigranten in het bijzonder. Drank, drugs en bordelen krijgen er ook van langs maar homoseksuelen zetten Frankom écht in vuur en vlam. Als bloemrijk Arabisch blogger heeft hij nogal wat woorden nodig om to the point te komen maar de uiteindelijke beschuldigingen en Entlösung liegen er niet om en zijn in een bepaald opzicht tevens onthullend: …as the numbers of gays increase many youth in this society depends on them for sex because they are cheaper. This is becoming more dangerous than ever because some of them carry the deadly AIDS virus and a large percentage of them have made Kuwait their base, where there is no one to put them in check. Are those the only ones I want to talk about? Of course not. There are other categories of gays who include Kuwaitis, those of unknown nationalities and some of Arab nationalities too, whose main aim is to prey on our society and break it apart. (GlobalVoices)

Aha! De verwoestende werking van het zwarte schaap op de samenleving, waar hebben we dat vaker gehoord? Frankom heeft wel een oplossing voor de verwoestende homoseksuelen: banishing them from Kuwait to countries which tolerate homosexuality. Déjà vu nog antoe! Het is alsof je de Spits! in spiegelbeeld leest?! Frankom gaat echter nog wel een stapje verder dan onze Geert als hij zegt executie van homoseksuelen niet uit te sluiten. Nee dat zou onze Geert nooit doen. Nu zou dit het zoveelste smeuïge horror-postje van politiek correct voyeurisme in de ziel van de knettergekke extremist kunnen zijn, maar daarvoor is uw blogger te positief en constructief ingesteld. En dus wil ik eindigen met het hoopvolle signaal dat er Koeweiti’s zijn die de observaties en conclusies van homo-hater Frankom manmoedig nuanceren: From an Islamic point of view you don’t have the right to kill them, banishment is the only punishment you can resort to and anything other than that is extreme. Ik wens alle weldenkende Koeweiti’s veel sterkte toe met hun knettergekke Frankom.

 1. 4

  hmm.. Geert wilders verdedigt de westerse waarden. Die staan m.i. op een (veel) hoger plan dan de middeleeuwse denkbeelden van deze Moslim. Bij de verdediging van die westerse waarden mag Wilders af en toe best wat fors uit de hoek komen

  *wacht op Bismarck en Oplawaai die Wilders geen haar beter vinden en van middeleeuwse middeleeuwse methoden beschuldigen*

 2. 6

  “manmoedig nuanceren: From an Islamic point of view you don’t have the right to kill them, banishment is the only punishment you can resort to and anything other than that is extreme. ”

  is dit nou cynisme van Carlos, of betekent dit dat Carlos ook Wilders genuanceerd vindt als hij zou zeggen dat islamieten uitgezet moeten worden?

 3. 7

  Als GW doet de westerse waarden zijn die verdedigd moeten worden dan houdt deze dus in dat we bevolkingsgroepen aanduiden met tuig, ministers knettergek noemen en kritiek hebben op haar kleding omdat het ontworpen is door een Marokkaanse en niet het verschil weten tussen het oude en het nieuwe testament. Mijn normen en waarden zijn wezenlijk anders.

 4. 8

  TRS, het is de worsteling met het nieuws van GobalVoices dat er afkeurend op gereageerd wordt maar dat ik niet zo 1-2-3 een echt afkeurend engelstalig citaat kan vinden.

  Ik ben tegen uitzettingen (“uitzetten moet je nooit doen”).
  Maar bovenal gefascineerd door het hoge Escher-gehalte als je Geert en Frankom kop-staart neerlegt.

 5. 10

  Sikbock, ik zou Geert Wilders en zijn moslim-fundamentalistische evenbeelden niet willen demoniseren. Het zijn ook mensen en mensen maken fouten en zijn soms ook erg slecht. Niks menselijks is Geert vreemd dus, maar het blijft een ethische aberratie dat Kamergedrag van die gast.

 6. 11

  [email protected]

  Ik denk overigens niet dat het gaat om westerse vs. niet-westerse waarden. Ik dat dat je alle waarden langs een mooie meetlat kan leggen met op het 0-punt een definitie en op het 1-punt het tegenovergestelde daarvan.

  Wilders en Frankom kun je dan waarschijnlijk bij dezelfde waarde op deze schaal vinden.

 7. 12

  Hear hear MP (the real one) en Halsema zonet tijdens AB.

  Er is er (GW) maar een die haat zaait…

  Ik denk dat het misschien gepast is gewoon eens niks te zeggen…

 8. 13

  @ Sikbock (#4): Ja, als je toch al weet wat ik ga zeggen is het niet leuk meer….

  Maar goed, dan zeg ik toch gewoon lekker iets anders. Ik ben het met je eens dat deze man een nog grotere griezel is dan Wilders. Maar dat is niet direct een reden om niet te ageren tegen Wilders: die zit immers in onze volksvertegenwoordiging, terwijl die Frankom ergens ver weg zit te bloggen.

  Wijsheid van mijn moeder: verbeter de wereld, begin bij jezelf. (Hmmm, zo vraag ik wel om een ad hominem antwoord….).

 9. 14

  @12
  Men kan beter stellen dat GW haat OOGST.
  Onze moslimbroeders komen namelijk (bijna) nooit positief in het nieuws, op welk gebied dan ook. En dan gaat de gewone man er op den duur een hekel aan krijgen (of haten, want er schijnt geen nuance te zijn).

 10. 16

  @$links$
  Er was nog een moslimzuster positief in het nieuws. Ze had namelijk een jurk voor een minister ontworpen. En het geschreeuw van GW daarover valt zo langzamerhand onder het zaaien van haat. Dat oogsten noemen is alleen maar een omkering van de feiten.

 11. 24

  Wat zal ie ’t moeilijk krijgen daar in Koeweit, die Frankom. Van zulke taal zijn ze daar vast niet gediend. Je moet maar durven, homo’s beledigen in een land in het Midden-Oosten. Wat een dappere man! Kan hij nog wel zonder gevaar de straat op?

  ’t is inderdaad net Geert.

 12. 25

  Dit artikel kan toegevoegd worden aan de lange lijst typeringen van Wilders. Ik blijf het verbazingwekkend vinden hoe weinig inhoudelijk er op z’n woorden gereageerd wordt. Vandaag ging Wilders opnieuw te keer in de kamer, het enige verweer van Balkenende was dat hij afstand nam van de woorden van Wilders. Gisteren precies hetzelfde met Marijnissen, geen inhoudelijk antwoord op Wilders, alleen vragen of Wilders zich wel realiseerde dat hij 1 miljoen mensen in de hoek zette. Als het allemaal zo’n onzin is wat Wilders uitkraamt, waarom haalt men hem dan niet onderuit op de inhoud van zijn verhaal? Misschien omdat men niet inhoudelijk over de Islam wil praten? Of er geen verstand van heeft? Wilders zal gewoon doorgaan en de rest van de politiek kan blijkbaar niet anders dan toekijken of hem aanvallen op z’n toon.

 13. 26

  @Ketelbinkie,

  Wilders wil helemaal geen inhoudelijk debat, hoe kom je daar toch bij. Hij komt steeds met voorstellen die onuitvoerbaar zijn en bovendien geen oplossing voor het ‘probleem’ zijn.

 14. 27

  @MP: waarom zeggen Balkenende, Marijnissen of alle andere politici dan niet wat jij zegt? Dan heeft Wilders tenminste iets waarop hij moet reageren en heb je misschien een begin van een debat. Nu heeft iedereen het vooral over zijn toon, en daar profiteert hij alleen maar van.

 15. 29

  Ik zie het niet, de quotes uit het kamerdebat die ik zag in de media gingen in ieder geval over de toon, daar trekt hij alleen maar stemmen mee.

 16. 32

  Exact Spuyt12, de laatste psychose van Wilders is tekenend. Wat een poep spreekt die man!

  En voor Abt Busoni: u moet u eens verdiepen in de Arabische wereld, misschien er zelf maar eens naar toe gaan en u zal erachter komen dat het niet dat hellegat is wat FoxNews en de Telegraaf u voorschotelen.

 17. 33

  Carlos, verdiep u eens in mensen als Geert Wilders. Gaat u eens naar hem toe, praat met hem, probeer er achter komen wat hem drijft, en u zult merken dat hij misschien toch niet die vreselijke fascist is waar de VARA en De Volkskrant u voor waarschuwen.

 18. 34

  Voor Carlos:

  Ik zag de mensen in de straten,
  hun armoe en hun grauw gezicht, –
  toen streek er over de gelaten
  een luisteren, een vleug van licht.

  Want boven in de klokketoren
  na ’t donker-bronzen urenslaan
  ving, over heel de stad te horen,
  de beiaardier te spelen aan.

  Valerius : – een statig zingen
  waarin de zware klok bewoog,
  doorstrooid van lichter sprankelingen,
  ‘Wij slaan het oog tot U omhoog.’

  En één tussen de naamloos velen,
  gedrongen aan de huizenkant
  stond ik te luistr’ren naar dit spelen
  dat zong van mijn geschonden land.

  Dit sprakeloze samenkomen
  en Hollands licht over de stad –
  Nooit heb ik wat ons werd ontnomen
  zo bitter, bitter liefgehad.

  by: idah gerhardt

 19. 35

  @ Abt Busoni

  “Kan hij nog wel zonder gevaar de straat op?”

  Is hij d.m.v. foto/ beeld/ geluid als zodanig breed herkenbaar te zien dan?

 20. 36

  @31: Als Wilders beweringen over de Islam doet, onderbouwd met Koran citaten, dan kun je doen wat de andere politici nu doen: negeren of zeggen dat hij generaliseert of dat het beledigend is. Maar dit is geen inhoudelijk antwoord. Wil je echt een debat dan moet je alle punten van Wilders, inclusief Koran citaten, weerleggen. Zolang dat niet gebeurt, en er vooral op de man gespeeld wordt, zullen veel mensen geneigd zijn om zijn kant te kiezen.
  Oorzaak is dat er nog steeds een taboe heerst om lelijke dingen te zeggen over de Islam. Communisme, socialisme, kapitalisme, fascisme en het Christendom, het mag allemaal de grond in geboord worden. Elkaar in negatieve zin uitmaken voor links en rechts, ik heb niet anders gezien de afgelopen dagen. Maar zeg alsjeblieft niets negatiefs over de Islam. Voor mij is de Islam een doodgewone ideologie die verbaal net zo aangepakt moet kunnen worden als iedere andere ideologie. Wat mij betreft moet het maar eens afgelopen zijn met de heiligheid en onaantastbaarheid van de Islam. Ik kan me nog herinneren dat de paus, ‘Popie Jopie’, Nederland bezocht, de man werd compleet belachelijk gemaakt, en ik kan me weinig linkse geluiden herinneren die daar een probleem mee hadden.

  @32:
  Daar denkt de jeugd toch anders over.
  http://www.depers.nl/binnenland/104751/Van-Geel-is-zwetser-van-de-Kamer.html#reactie

 21. 38

  @Ketelbinkie ik moet wel opmerken dat het uitschelden van “de islam” toch wel erg vaak lijkt op het uitschelden van “niggers”. Als je op die manier altijd je bezwaren uitvent, denigrerend, bezijden the point, nooit nauwkeurig, dan kom je niet ver. Zie ook onder “De VS tot 1970”.

 22. 39

  @16
  Het is maar wat je een positief feit noemt; je kan het ook zien als één, hooguit neutrale, prestatie van die miljoen die zonodig hierheen moest worden gehaald. Het gaat om de beeldvorming die structureel om deze doctrine hangt van primitieve loosers waar alleen maar gezeik mee is. Die verdwijnt niet door Wilders op de man te spelen of hier een p.c. belijdenis te houden.

 23. 41

  Precies VJ, dat ene zinnetje vond ik wel tekenend:

  …as the numbers of gays increase many youth in this society depends on them for sex because they are cheaper.

  Volgens mij depends knettegekke Fankom zelf op de cheaper sex van de homosexual Asian immigrants…

 24. 43

  @VJ,

  Maar dat zou toch tragisch zijn, hij roept op tot een soort van ‘zelfsteniging’ (1 hit in google, wanneer komt Sargasso met een lijst van verfoeilijke neologismen?;).

 25. 44

  Tja … bashing is in. De Volkskrant doet er net zo hard aan mee en ook op het internet. SP-bashing … daar heb ik het over!

  Een ieder die er een afwijkende mening op na houdt, of dit nu correct dan wel incorrect is wordt gebasht door de zittende elite die haar vetegenwoordigers overal heeft zitten op cruciale posten.

  Het is één grote herhalingsoefening waar iedereen aan mee doet en de wereld gaat zo langzamerhand ten onder aan zinloos gedrag voortkomend uit even zo zinloze overlevingsmechanismen die hun beste tijd gehad hebben!

  Een groot hoera voor een Wilders en een Balkenende en een Bush en en en al diegenen die dagelijks de kranten vullen en ons de zinloosheid van dit alles laat ervaren!