1. 1

  Ha, wordt een lekker klimaatgroen dagje vandaag. Ik zie de discussies al gaan al is het nu nog rustig.

  Maar goed, de eerste link zegt:
  people with pre-established mental illnesses often have more extreme difficulty coping than the rest of the population

  Pre-established gekken. Hebben we daar moeite mee? Zijn die bepalend voor de volksgezondheid? Ik zou me zorgen beginnen te maken als iedereen die nu nog als normaal te boek staat ineens depri wordt. Kan zomaar gebeuren.

  En wat als iedereen ineens niet meer NORMAAL is?

  TWeede link: We are collectively irrational, in the sense that we should really care about the long-term well-being of the planet but when we get up in the morning it’s very hard to motivate ourselves.

  Heerlijk dat gepsychologiseer van onszelf in de aanblik van de verwarrend veranderende omgeving.

  Leuke insteek van de klimaatproblematiek @Perik.

  Nu nog een vleugje religie erbij – moet niet moeilijk zijn – en het einde der tijden wordt zichtbaar :))

 2. 2

  Maar dan haalt deze “klimaatepilepticus” die bewering meteen weer onderuit. Zag er toevallig gisteren weer eentje met een-en-al opgezwollen taal en gebaar bij Harry business class palminvest Mens voorbij komen. “Dat Groene Geloof is een godsdienst zonder God”…en meer van dat soort fraais. Zonder verder ook maar iets zinnigs uit te doeken te doen. Jan Eppink heet ie, van lijst dedecker (v.a 3:20)

  Een ziektebeeld dat je ook wel ziet bij de PVV. Noem dat maar gezond. Ze gaan erg ver in hun leugens, tot ongelukken en hartaanvallen toe. Vaak ook nog een zeer moeilijke opvoeding, verstoten door ouders, genegeerd, niet gewenst, als kind ernstig seksueel misbruik of fysieke mishandeld of beide…

  Aandachtshoeren hè.

 3. 3

  Daarom is het ook belangrijk om te richten op wat wel allemaal mogelijk wordt door veranderingen (en oplossingen).

  Ik ben ervan overtuigd dat we een gigantische step vooruit maken de komende 50 jaar. Een samenleving die overgaat op een nieuwe energiebron.

 4. 4

  Vandaag is er weer niets te merken van opwarming: krabbelen van autoruiten, bibberen en een extra hemd aan..

  Kan iemand wat kolen op de zon gooien?

 5. 5

  Vanochtend stond er een artikel in de krant van een wetenschapper, milieukundige aan de UU, over de gestolen e-mails en de consternatie die daaruit volgde. Helaas niet kunnen vinden op internet. Hij denkt dat de sceptici zich gecomplotteerd hebben met steun van Exxon, of altijd rabiaat tegenstanders zijn zoals Labohm.