Klimaatbudget voor consument

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (2)

#1 mescaline

Ik kreeg bij de eindafrekening dit jaar via de NUON/belasting meer geld voor verbruikte electriciteit terug dan ik ervoor had betaald.

Wel leuk, maar ook raar.

  • Volgende discussie
#2 Rik

In het tweede hoofdstuk van “Een kwestie van lange adem: De geschiedenis van duurzame energie in Nederland” van Geert Verbong staat beschreven hoe tijdens WOI ook distributiemaatregelen werden genomen.

Dat zou dus niet een 1e keer zijn, maar aangezien het geen oorlog is vraag ik me af hoe ze denken dit te gaan doen in een vrij land. Praktisch denken is weer eens ver te zoeken.

Maargoed, verder beschrijft Verbong over de ‘nota inzake electriciteitspolitiek’ uit 1951: “De nota ging vooral in op het terugdringen van de groei van het gebruik -wat totaal niet lukte- en de financiering van het extra benodigde productievermogen”

Oftewel, ik denk niet dat dit the way to go is, want dit is defacto symptoombestrijding. Pak het probleem bij de oorzaak aan, en schaf kaart indirecte subsidies of fosiele brandstoffen aan, creer een stabiel investeringsklimaat voor renewables (Duitsland!) en creer niches waarin nieuwe veelbelovende technolgieen kunnen opbloeien.

  • Vorige discussie