‘TED is een sekte’

Je moet een week lang dertien uur per dag beschikbaar zijn. Zij bepalen waar je slaapt, en met wie, waar je moet zijn, met wie je zoal praat, voor wie je applaudisseert en hoe hard. Als je niet gehoorzaamt aan de marsorders van de organisatieleiding, lig je er uit.

Eddie Huang, jurist, voormalig stand-up komiek en marijuanadealer en tegenwoordig een succesvol restaurateur, doet een boekje open over de praktijken van TED, u weet wel die club van die kekke praatvideo’s vol inspirerende vergezichten en nieuwe ideeën.

Wil je als bezoeker een TED-bijeenkomst bijwonen dan moet je $8.000 dollar neertellen. De sprekers (en dan met name de ‘TED-fellows’) hebben het echter ook niet makkelijk. Ze krijgen geen vergoeding, maar ze moeten zich wel onderwerpen aan een regime dat volgens Huang veel weg heeft van een Scientology-vakantiekamp.

  1. 5

    @4: Inderdaad dat wou ik ook al zeggen, gaat die man ook nog eens opscheppen dat je “op een Aziaat moet vertrouwen”. Dat antwoord weet je toch gelijk 2 x 8 plus 6 nullen er achter. Nou als onze Participatiestaat net zo word als haar grote voorbeeld de VS (in plaats van een Welvaarts staat) dan mogen we ons zorgen gaan maken dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren