Sta op tegen haat op het web

OPROEP - De Duitse nieuwspresentatrice Anja Reschke nam afgelopen woensdag aan het eind van de uitzending van Tagesthemen, een nieuwsrubriek bij de ARD, de haat en rasistische uitlatingen spuiende trollen op internet flink op de korrel. Waar dit vroeger anoniem gebeurde, schamen velen zich er inmiddels niet meer voor om dit onder eigen naam te doe:

Tot voor kort verscholen dergelijke commentatoren zich nog achter pseudoniemen, maar deze dingen worden tegenwoordig op het internet gezet onder de echte naam.

Dit illustreert volgens haar dat dit steeds meer geaccepteerd wordt:

Het is blijkbaar niet meer beschamend om racist te zijn. Integendeel, jullie kicken op het aantal likes dat een commentaar als ‘die vuiligheid zou in de zee moeten verdrinken’ krijgt. Als je tot op dat moment een kleine racistische nobody was, zal je je natuurlijk nu wel geweldig voelen.

Ze vindt dat we dit niet langer meer moeten accepteren:

Als u niet van mening bent dat alle vluchtelingen nietsnutten zijn die opgejaagd, verbrand of vergast moeten worden, laat u dan horen. Ga er tegenin, doe je mond open, meet jezelf een houding aan. Nagel deze mensen aan de schandpaal.

Niets doen is inderdaad niet echt een optie, maar of de bruine hordes zich hierdoor tegen laten houden? Ik heb zo m’n twijfels.

(via)

Reacties (1)

#1 Dehnus

Heeft ze haar baan nog? In Nederland mag je dan de UWV gaan bellen, maar niet te snel want dan word Mark Boos.

Maar als een nieuws lezeres dit zou zeggen, kan je er donders op nemen dat Geert weer eens boven in de kerstboom hang als kerstbal, ook als is de kunstboom nog niet opgezet in Den Haag. Hij zit al in de doos vastklampend aan de piek. En al schreeuwend zal hij zijn fanbase oproepen tot een danige internet actie jegens zo’n persoon.

Dus ja ben benieuwd, heeft ze haar baantje nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*