1. 5

  Gelukkig praten studenten tegenwoordig nog precies hetzelfde als veertien jaar geleden, getuige de corpsbal ergens in het midden die ‘een telefoon thuis [heeft], en dat is pwrrima.’

 2. 6

  Ik vond het toen al zo stompzinnig dat mensen zeiden dat het allemaal niet nodig was en het zo wel goed is met vaste lijn.

  Vanaf 1999 geen vaste lijn meer gehad. En al die vrienden die zeiden er nooooooooit aan te zullen beginnen…

 3. 7

  Het blijft natuurlijk zwakzinnig welke argumenten vóór een mobiel worden gebruikt. Dan ben ik altijd bereikbaar (wil je dat? Ik niet). Dan kan ik bellen in een noodgeval (hoe vaak is je dat gebeurd?), of als ik een trein gemist heb (kom je echt niet eerder door thuis en als je niet op je normale tijd thuiskomt kunnen je huisgenoten echt wel bedenken dat je je trein gemist hebt).

  Zonder er bij na te denken hebben we ons vooral weer meer slaaf van de tijd gemaakt, want inderdaad, je bent altijd bereikbaar, dus je baas kan je bellen/sms’en dat je meteen even mag komen invallen, je vrienden kunnen je storen op je werk, een willekeurige telemarketeer kan je bellen als je op je fiets (of in de auto) zit en zo jou in gevaar brengen. En we trappen er collectief in.

 4. 9

  Halverwege de eerste helft van de jaren negentig kwamen de eerste mobieltjes. Vooral uitwonende studenten kochten zo’n ding. Want dan hoefden ze niet mee te doen met een collectieve telefoon in de studentenwoning. Die telefoon werd daarom al snel onrendabel waarop de rest ook overstapte. Behalve degenen die een vaste lijn nodig hadden voor ISDN of ADSL. Ik vraag me af hoe internet momenteel is geregeld in de grotere studentenflats: vaste lijn, ethernet (wiens netwerk?) of kabel? In ieder geval is een filmpje uit 1999 zeker vijf jaar te laat.

 5. 10

  @7. Hoe vaak is dat gebeurd? Och, ik heb nog nooit brand gehad maar heb toch een brandverzekering.
  Mijn vrouw ging vaak met mij mee als ik voor werk onderweg was. FF bellen en je kon elkaar vinden en een vaste tijd afspreken kon niet. Er zijn talloze voorbeelden waarom mensen een mobiele telefoon willen. In 2003 was de marktpenetratie in Nederland al 77%. De voorbeelden in de video zijn dan ook onzin. Als je niet bereikt wil worden dan zet je hem af.
  Als je bereikt moet worden (bv servicemonteur) dan ben je beter bereikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren