1. 1

    Het binnenhalen van geld in Duitsland via De Correspondent is beter dan dat het land en veel andere Europese landen vroeger deden. Onder hen zijn er genoeg bij die ook een hekel hebben aan het grootkapitalisme (natuurlijk allang duidelijk) en zij snappen schijnbaar misschien niet dat ik op de middelbare school, n.b. een katholieke school, allang leerde hoe verderfelijk zowel het nationaal-socialisme, het Stalinistische communisme en het grootkapitalisme zijn geweest!
    Gelukkig hield ik geschiedenis als examenvak en op één bepaalde afbeelding die ging over het kapitalisme (die meer uit de tijd van de Industriële Revolutie afkomstig was) zag ik een tekening van een grootkapitalistische fabrieksdirecteur met een sjieke jas, hoge hoed en monocle op zijn oog en handenwrijvend toekeek hoe zijn onderbetaalde arbeiders somber naar hun werk gingen terwijl deze hoge pief zichzelf verrijkte over hun ellende (net zoals dat in Amerika en Afrika het geval was met de slavernij van indianen en negers)!
    Ik ben er zelfs hartstikke trots op dat de onderdrukte volkeren van Oost-Europa het Stalinistische communisme in 1989-1990 overwonnen en nou moet alleen nog maar die vreselijke EU, die helaas net zo goed uitbuitende en grootkapitalistische trekjes vertoond, ooit eens verdwijnen!
    Terug te komen op Duitsland: veel Volksduiters daarbuiten en binnen hebben thans genoeg redenen om zowel Hitler als Stalin te verafschuwen maar er waren ook genoeg rasechte Duitsers (én zelfs Duitse joden!) die terecht van Duitsland hielden waaronder Claus von Stauffenberg, de man die op 20 juli 1944 Hitler wilde doden en in mijn ogen een veel grotere held is! Toen Stauffenberg na de mislukte aanslag in de Bendlerblock in Berlijn samen met zijn vrienden Albrecht Mertz von Quirnheim, Werner von Haeften en Friedrich Olbricht voor het vuurpeloton belandde riep Stauffenberg nog uit eer hij werd neergeschoten: “Es lebe unser geheimes Deutschland!” (“Leve ons geheime Duitsland!”) Dat was een spreuk die hij van zijn mentor Stefan George had overgenomen en Stauffenberg bofte nog dat hij, in tegenstelling tot zijn broer Berthold en mede-leerling van George, niét ter dood was veroordeeld door Roland Freisler, een voormalige communist die zich bekeerde tot het nazisme!
    En ik zal mij persoonlijk nóóit en te nimmer gaan bekeren tot welke verderfelijke ideologie waar ook ter wereld (zij verwerven geld vooral door uitbuiting, terreur, bedrog en diefstal) daar ik toch maar een gewoon en stoffelijk mens ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren