Frauke Petry (AfD) op de journalistieke martelbank

Voormalig BBC-topinterviewer Tim Sebastian haalt Frauke Petry, voorvrouw van Alternative für Deutschland genadeloos door de mangel in een half uur durend interview voor de Duitse internationale omroep, Deutsche Welle.

Alternative für Deutschland begon als een eurokritische en EU-sceptische beweging van een aantal economieprofessoren, maar heeft zich inmiddels omgewerkt tot een beweging à la de PVV, FN en UKIP: anti-EU, anti-immigratie, tegen de komst van moslims en ‘islamisering’.

Meer interviews in de serie Conflict Zone (DW) bekijkt u hier.

Reacties (4)

#1 Anton Evening

Waarom domrechts zo bang is voor kritische journalistiek. Ze weten dondersgoed hoe makkelijk ze te ontmaskeren zijn, daarom schilder je alle journalisten maar af als bevooroordeelde linkse kerk met een agenda.

Het is van de zotte dat Wilders al 10 jaar zo’n beetje ieder interview ontloopt met dit zwakke excuus. Als ik om zijn kiezers moest vechten zou ik hem continue als angsthaas afschilderen.

#2 Sjors van Beek

@1: Misschien gaat Wilders journalisten wel uit de weg omdat hij weet dat maar al te veel van hen hem willen afmaken, niet interviewen. Zie ook het tekstje hierboven: “Genadeloos door de mangel”. Dat zijn teksten die je alleen aantreft als het over ‘domrechts’ gaat, nooit bij Rutte, Samsom, Pechtold (brrr… Pechtold..), Merkel, Obama, Juncker (brr… Juncker). Alleen rechts wordt op die bevooroordeelde, agressieve manier tegemoet getreden. Een journalist moet op de eerste plaats feiten verzamelen en (bij interview) aanhoren wat de persoon te zeggen heeft. Kritisch bevragen mag, nee, móet. Maar er is groot verschil tussen ‘kritisch bevragen’ of rücksichtlos aanvallen zonder te willen horen wat de ander te berde heeft te brengen. (Als een journalist naar Wilders lúistert en dat opschrijft, is de kritiek weer dat hij populisten ‘een podium geeft’).
Ikzelf heb Wilders ooit (kort na uittreden uit VVD) uitgebreid geïnterviewd. Hij was open, transparant, gaf antwoord op alle vragen, en hij nam de tijd (bijna 2 uur). Zijn huidige afkeer van journalisten is dus niet aangeboren.

(Ik ben zeer benieuwd naar welke storm er nu weer gaat losbarsten n.a.v. deze post. Een journalist die heeft gespróken met Wilders, gétver… dat moet dan wel een PVV’ert zijn)

#3 6822

Zijn huidige afkeer van journalisten is dus niet aangeboren.

Klopt. Het is een hoofdbestanddeel van zijn strategie van slachtofferschap waarmee verongelijkte mensen gemakkelijk aan te spreken zijn.

(Nog geen briesje)

#4 reageerder

@2: ik lees ff hier maar echt ik weet niet wat voor mensen de meeste hier zijn! Ene (schuur) reageert duidelijk van alle PVVers zijn dom Wilders is dom etc… Jullie beroepen zich op intelligentie, maar wat ik lees vind ik trouwens erger en dommer, dan een PVVer of de heer Wilders roept of zegt.
Projectie, kennen jullie de betekenis van deze kreet…geheel van toepassing op de meeste due hier zulke botte,domme uitspraken doen en reflexmatig reageren op Wilders en aanhangers. Om het toch enigszins te duiden, wat jullie een ander toedichten doen de meeste reageerders zelf en nog veel erger en 10 x zo neerbuigender! Ook dat uit de hoogte roepen, over PVV stemmers zegt wederom alles over het echte niveau wat onder al jullie dure woorden zit. Na het lezen weet ik nu wie de onbeschofte ordinaire en zeer fascistische rascistische lelijke mensen van NL zijn jullie de meeste reageerders die niet fatsoenlijk over medemensen kunnen schrijven. Walgelijk om deze dingen te lezen, ik moet er haast van overgeven. Dit sterkt mijn opmerking dat jullie die dit roepen gewoon nog sneuere mensen dan de hr. Wilders en ik vind jullie gevaarlijker dan Wilders en zijn aanhang. En ik ben nu van plan al mijn steun aan Wilders te geven na alles wat ik vandaag gelezen heb stelletje neerbuigende tokkies zijn jullie en dan de achterlijke rascistische haat over mensen,die toevallig op Wilders stemmen… Jullie zijn erg dom zou Maxiama zeggen… En hier moeten jullie het maar mee doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*