Assange steunt Brexit

FILMPJE - Wikileaks-oprichter Julian Assange heeft zich gisteren op Britse televisie een voorstander van een Brexit verklaard.

Presentator Robert Peston van ITVs Peston on Sunday vroeg hem:

On Brexit, where do you stand?

Assange antwoordde:

On Brexit, well, leave is a lot more interesting, right? But I think you can put the camps like this. You’ve got Right In, that’s basically a vote for the Empire. Right Out, a vote for the old Empire. Left Out, another world is possible. Left In, another world is not really possible at all. [Blablabla Tony Blair, blablabla Hillary Clinton.]

Presentator:

So does that mean, sorry, that you’re a Brexit? That you think we should leave?

Assange:

Pretty much, pretty much.

 1. 5

  @4

  Ik tracht te begrijpen wat hij zegt. Hij verdeelt de zaak in een stem voor de EU of een stem voor het Britse Rijk. En in die laatste optie ziet hij mogelijkheden tot verandering. Dus schaart hij zich in het kamp van populisten en conservatieven.

  Nu denk ik dat Assange erg intelligent is. En dan vraag ik mij af waarom zo’ n man zo dom is. Hij laat zich leiden door idealisme vrees ik en is daarom verblind.

 2. 6

  @5:

  . Hij verdeelt de zaak in een stem voor de EU of een stem voor het Britse Rijk. En in die laatste optie ziet hij mogelijkheden tot verandering.

  Nee, dat staat er niet.

  Hij laat zich leiden door idealisme vrees ik en is daarom verblind.

  Het lijkt me dat hij zich in de eerste plaats laat leiden door een afkeer van de “gevestigde orde”. Daar valt zelfs wel wat voor te zeggen. Het is tenslotte niet zo dat de EU nu zo’n geweldig track record heeft op het gebied waar hij zich voor heeft ingespannen, met name transparantie/openheid en verantwoording afleggen door overheden.

  Dat er iets moet veranderen, daarin kan ik dus wel met hem meegaan. Maar niet elke verandering is daarom ook een goede. Ik denk bijv. niet dat GB een transparanter en opener land wordt als het uit de EU stapt. Integendeel. Hierover heeft hij misschien niet voldoende nagedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren