1. 2

  @ #1
  Het is inderdaad behoorlijk ironisch maar ook hypocriet. De strikte law and order achtige PVV heeft altijd een grote bek over puberende allochtone straatschoffies maar zelf bestaat die PVV fractie uit een stel volwassen criminelen. Tja voor de PVV sekteleden is van toepassing iets met pot en ketel, spijker en balk.

 2. 3

  Er zijn trouwens nu al behoorlijk wat PVV leugenaars ontmaskerd. Richard Mos -> loog over het zijn van een schooldirecteur, Lucassen -> had tegen Wilders gelogen m.b.t. zijn criminele verleden, James Sharpe -> loog dat er niets aan het handje was terwijl het bedrijf waarvan hij directeur was (hij was dus de eindverantwoordelijke) 2 flinke boetes had gekregen wegens het oplichten van consumenten,
  Marcial Hernadez -> beweerde dat hij geen geweld had gebruikt terwijl er nu videobewijs is dat het tegendeel aantoond etc. etc.

  De PVV tracht moslims zwart te maken door te beweren dat hun religie liegen goedkeurt, de zogenaamde taqiyya. Wel nu blijkt dat het juist de PVV is die zich die tactiek eigen heeft gemaakt. Liegen en draaien dat kunnen de PVVers heel goed, naast het plegen van allerlei criminele handelingen (waaronder geweldpleging) natuurlijk.

 3. 7

  Hohoho, barbertje niet metéén ophangen. Heeft iemand die beelden al gezien dan buiten justitie en NOS? Fernandez blijft (via advocaat) ook na dit bericht hardnekkig volhouden géén klappen te hebben uitgedeeld. Kunnen ook kopstoten geweest zijn of in een schijnbeweging, een maaiende vuist die lucht raakt enz.enz. en die beelden van bev.camera’s zijn vaak zó schimmig (in zwart/wit ook) dat 100 % waterdichte identificatie wel eens moeilijk zou kunnen zijn. Daarnaast heeft Hernandez een universele 13 in een dozijn tronie. Laten we in godsnaam wél de rechtstaat nog een beetje respecteren

  We gaan hier niet onze eigen pogroms beginnen door vast voor Ceasartje te spelen.

 4. 8

  Al dat cameratoezicht is natuurlijk ook gewoon een links complot .

  Overigens, in kennelijke afwezigheid van seven: we hebben de beelden nog niet gezien en volgens mij heeft er zich ook nog geen rechter over uitgesproken. Pics or it didn’t happen, dus.

  Ik dacht dat wij linksmensen zo’n respect hadden voor rechtsstaat en juiste rechtsgang ed… maar nu wordt in het Journaal (staatsjournaal, zou Wilders zeggen) gewoon keihard beweerd dat Hernandez tegen wilders heeft gelogen als hij zegt dat er niks gebeurd is, op grond van beelden die geen NOS-journalist nog gezien heeft.

  Of is dat nu precies wat terugneuken inhoudt: jezelf verlagen tot het niveau van de andere partij? Zoals Wilders, die hier allerlei op de sharia geïnspireerde wetten wil invoeren?

 5. 9

  @8 Reken jij het Journaal tot ‘wij linksmensen’?

  Ik denk trouwens dat het Journaal er gewoon de pest over in had dat al die PVV-schandalen van WNL/RTL/BNR/Powned kwamen. Daarom nu maar even een wat minder goed onderbouwd verhaal. De kans dat het achteraf waar blijkt te zijn is vrij groot en dan klaagt er niemand meer over onderbouwing.

 6. 10

  @Mouseover: Gister was zijn advocaat bij Nieuwsuur. Diens strekking was: Hernandez ontkent een strafbaar feit gepleegd te hebben. Dat is een beetje een soort omgekeerde catch22, natuurlijk: zolang je (nog) niet veroordeeld bent, heb je ook geen strafbaar feit gepleegd. Verder een hoop gejammer over dat hij het strafdosier niet krijgt. Dat was zo’n beetje zijn antwoord op alle moeilijke vragen.

  @9 In datzelfde Nieuwsuur kwam naar voren dat bronnen bij de politie erkennen dat op de beelden te zien is dat Hernandez klappen uit gedeeld worden. Dus inderdaad: de kans dat het waar is, is aanzienlijk.

 7. 12

  @11: Daar heb je waarschijnlijk gelijk, dit was duidelijk een zaak die op de plank onder het stof bleef liggen (en dat kwam Wilders verdomd goed uit bij het debat van de week). Het zou me niet verbazen als Opstelten daar een hand in heeft gehad.

 8. 15

  Ik bedenk me ineens waarom het aantal leden in de Kamer zo nodig omlaag moet: dan hoeft Wilders minder kandidaten te zoeken en houdt hij makkelijker zijn fractie in de hand.