1. 4

  mark: mijn loyaliteit is vreeswekkend te noemen, niets minder. Zelfs al sluit een grootmoefte me op tenmidst 1001 maagden van velerlei kunden – ik vind een gaatje om te Crachtéren op Sargasso.

  { shit, mailtje!… }

 2. 5

  Bij het vallen van dat hoofd, is het blok de grote overwinaar …
  De hoop werd zoveel jaren eerder al vermoord,
  toen Lahaut het uitschreewde:
  Vive la République !
  En dat met de winter voor de deur.
  Wat eerst nog vast klonk, gaat de holle, laffe leegte tegemoet.

  De kroon, op de zerk.

 3. 8

  6: in mijn nederige beleving niet. Voor mijn part zet Brussel de grenzen open, verwelkomt iedereen van goeder harte, en laat het zootje Vlaamswaalse fanatici in hun sop koken.

  7: mooimooi Apostrof! Paar dingen tussen die me zeer aangenaam zijn, en overall een krachtige indruk die nagelaten wordt van het totaal. Een eenvorm.

 4. 12

  …terwijl de oplossing nochtans simpel is : Brussel opdelen ! Pakweg Jette, Laken etc. naar Vlaanderen, en pakweg Ukkel naar Wallonië.

  Puur een procentuele grondenruil, met inbegrip van het grondgebied tussen de zuidrand van Brussel en de taalgrens. Wat in Afrika mogelijk is geweest (territoria verdelen met de meetlat op de kaart), moet hier toch ook kunnen ?

  ;-)))

 5. 13

  @12: Want in Afrika heeft het tot vrede en voorspoed geleid? Of mag ik uit de knipoog met dubbele onderkin (Dehaene?) opmaken dat ik de reactie achterwege had mogen laten?

 6. 21

  Knap.

  @5
  Als CD&V/NVA hun slag nu thuishalen en/of België door hun toedoen splitst is het blok geschiedenis, want wordt hun agendapunt nr1 waargemaakt door een centrumpartij, en wordt bewezen dat een stem voor het blok weggegooid is.
  De tragiek is, dat dit alles een storm in een glas water zal blijken, en dus het blok hier sterker zal uitkomen.

 7. 23

  @ 21
  heidekonijn

  Ik probeerde de dubbele bodem:
  – blok= kapblok (de enige winaar is de beul),
  – winter= koude, donker (symbool voor de dood).
  – vast (ge)klonk(en)…

  Maar evengoed, treed ik uw analyse bij.
  De hoop is veraf.

 8. 26

  @23
  In huidige gemoedstoestand gaan stijlfiguren me helaas onopgemerkt voorbij.
  Wat de situatie betreft zou het nog wel kunnen dat men het zo voor elkaar stuntelt dat én B splitst én het belang geen stemmen verliest. En de media helpt vrolijk mee, als het maar reklameblokken schuift.

 9. 27

  Waarom weet ik niet, heidekonijn, maar 1) zo erg is het niet: mark my words, er is geen ènkele kans EN géén sprake van dat België splitst.
  2) het voornaamste punt van het VB, is hoegenaamd niet de Vlaamswaalse tegenstelling. Dat zijn de makakken, de bruinen, de multikul, de boerkas, de maroefen, de Turken, de Anderen. Daarom, en om hoogstens 25% anders, stemt men VB.

 10. 28

  @27
  Je kan gelijk hebben, maar het is niet -for what it’s worth- wat ze zelf beweren, het ‘de bruinen’ thema zou erbij zitten om stemmen te vergaren voor ‘de vlaamse zaak’.

  Whatever, je weet min of meer wat je er aan hebt. Ik krijg het benauwder als ik de media dezer dagen zie geilen op een zo spectaculair mogelijk scenario.
  Je vraagt je af of het enkel geldelijk gewin is wat hen aanstuurt..