1. 2

  Wat ik zag was erg interessant. Het zet je toch aan het denken over collectiviteitsdenken in ons land, en hoe je ziet dat dat de laatste jaren aan populariteit wint. Ik denk dat we heel blij mogen zijn met ons nieuwe kabinet.

 2. 3

  Ik vind Adam Curtis erg goed. Als je op filesharingsdiensten kijkt, vind je ook nog ouder materiaal zoals Pandora’s box en The Mayfair set.
  Ik heb alleen dus The Trap nou gemist, is er in de UK ook zoiets als uitzending gemist?

 3. 5

  @Lars,

  Episodes

  1. “F**k You Buddy” (11 March, 2007)
  2. “The Lonely Robot” (18 March, 2007)
  3. Title not known (25 March, 2007)

  via wiki

 4. 7

  In de marge : the Rand Corporation heeft ook een site – http://www.rand.org/ – en zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/RAND (i.p.v. http://nl.wikipedia.org/wiki/Acme_%28fictief_bedrijf%29).

  ’t Is nog wat afwachten waar de reeks naartoegaat, maar aflevering 1 was alleszins prikkelend, al was het maar qua ànders belichten van de wiskundige Nash, waaruit blijkt dat die toch net iets te braafjes wordt afgeschilderd in de slappe Hollywoodfilm ”A beautiful mind” (die zo mogelijk nog clichématiger was dan ”Shine” – en zowat elke andere biopic, for that matter).

  Btw tnx 4 tip #3 !

 5. 8

  Overigens heb ik Canvas, VPRO en Arte al meermaals warm proberen te mailen voor reeksen van Curtis op hun zender, but to no avail. Quite onbegrijpelijk, imho. Misschien meer iets voor een filmmuseum of mediafestival. Cinema Nova in Brussel heeft ondertussen “The century of the self” wel al gescreend.