Kansas City breaks World Record Smoke On The Water 1683 gtrs

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (1)

#1 Yevgeny Podorkin

Ja mooi. Maxi-art/ massaperformance of hoe heet het. Christo. Of die fotograaf met massabloot in A’dam laatst. Soort van reactie op huidige tijd van angst, onzekerheid en onthechting misschien. Men is zoekende. Vroeger was daarvoor religie het medicijn. Gaat men allerlei andere dingen verzinnen hè. Met de hele buurt reuzenpannenkoeken bakken van 10 meter. Trekkertrek met zeepkisten. Saucijzenbroodjes van een kilometer. Of samenklonteren op weblogs. Uiting van de zucht om met alle neuzen uniform in dezelfde richting te wijzen denk ik. En gezellig, met gelijkgestemden ergens “bij” te horen…zoiets zal het zijn… jawel.

Maar één van mijn favorieten…Deep Purple. Ooit retro ontdekt halverwege jaren 80. Als substituut voor die godsgruwelijke budmuziek van toen. Die algehele appelflauwte met die achter drumcomputers toeloensende nononono’s getooid met van die Albert Verlinde- lokjes weet je wel. Godskolere. Had u soms last van een droog sneetje mevrouwtje?…of waren het uw schoenen die zo kraakten.

Vooral tijdens verbijten in file:

[img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/deep_purple_in_rock.jpg[/img]

Van de nummers Flight of te rat, into the fire en hard lovin’ man krijg je neiging te..nee, gá je automatisch meebangen met het hoofd. Schijt aan de medeweggebruikert. Sowieso. Ook zónder in de file lekker…die muziek. “Zomaar” met Alfa gtv, Celica, Chevrolet of andere blaasmobiel over een dijk of dwars door heidelandschapjes te gaan blazen…terwijl links en rechts de grootse wangedrochten van ons landschap (qua totaaldesign), ookwel Nederlandse zwart/ witte koe genaamd, je een beetje wazig aan staan te herkauwen. En besluiten door in een grote witte rookwolk een zwarte streep van brandend rubber op het wegdek te trekken…of met handrem aangetrokken een pirouetje draaiend in te parkeren…

Helaas…toen “kon” dat allemaal nog..”pas een rijbewijs wie maakt me wat”. Het is vandaag de dag zuinig, spaarzaam en vooral risicoloos door het leven gaan geblazen. Dat gedrag wordt tegenwoordig streng met vingertje bestraft en/ of op YT gezet als je niet uitkijkt. En vervolgens schuldgevoel en knagend geweten aangepraat. Had ik er maar geen. Bah.

Allemaal een serienummer in de nek getatoeëerd ja…dáár gaat we naar toe.