1. 1

  Frappant, want in de voorverkiezing lag het nog andersom. Lijkt het toch wel mee te vallen met die Tea-Paarty overname bij de verkiezingen.

 2. 2

  Die Alaskaanen zagen natuurlijk dat zooitje bij de PVV en dachten: dat nooit.
  Gewoon kiezen tussen rechts of links en niet al die populistische ultranationalistische xenofobe extreme shit, kan vroeger a.u.b. weer beginnen, ik heb wel genoeg van die nieuwe tijd vol gevaarlijke idioten.

 3. 7

  Absoluut, Carlos, absoluut. Het zal een zegening zijn als wij er heelhuids uitkomen. Ik vrees alleen dat we het ergste nog niet gezien hebben.

 4. 8

  Dat voorvoel ik ook, vandaar waarschijnlijk mijn verlangen om me terug te trekken in een holle boom in een onbekend bos net als Paulus de Boskabouter. Alhoewel die had Eucalypta, dat is dan ook weer de Wet van Behoud van Ellende…

 5. 10

  @1 Helemaal niet frappant want die mensen die in de voorverkiezingen op die figuren stemde bevinden zich helemaal aan de rechterkant van de republikeinse partij en hoewel ze binnen de republikeinen dik in de meerderheid zijn zijn er weinig zwevende centrum kiezers die zich daardoor laten verleiden.

 6. 11

  @1 “Frappant, want in de voorverkiezing lag het nog andersom.”

  Misschien dat er nu genoeg gematigde republikeinen “no way!” dachten.

  Palin schijnt trouwens ook niet de meest populaire politicus/a in Alaska te zijn. Lees en huiver.

 7. 12

  Frappant is hoeveel stemmen ongeleide en regelmatig volstrekt idiote teabagger kunnen trekken. Zorgwekkend hoeveel mensen totaal geen moeite hebben om op die mensen te stemmen.

 8. 13

  Het aantal kiezers in Alaska ligt rond de 500,000. Daarvan is de helft op komen dagen, terwijl Miller en Murkowski allebei zo’n 40% van de stemmen hebben gekregen. Om hieruit nu te concluderen dat Alaska dit en dat en dus en zo doet, gaat mij te ver. De politiek gaat aan de meeste mensen gewoon voorbij.

 9. 14

  @13: Dat geldt zo een beetje voor alle Amerikaanse verkiezingen. Volgens jouw logica kan je uberhaupt geen uitspraken doen over de Amerikaanse “volkswil”.

 10. 17

  @14: De opkomstpercentages zijn daar inderdaad bedroevend laag. En toch zijn er altijd nog onverlaten in Nederland die om de zoveel tijd lopen te pleiten hun kiesstelsel hier in te voeren.

 11. 18

  #17
  Er is niks mis met kiesdistricten zolang die maar niet door de politieke partijen zelf worden vastgesteld. Anders krijg je van dit soort onzin:

 12. 19

  @18: Er is echt wel iets mis met kiesdistricten. Democratisch deficiet. Mensen komen niet opdagen bij verkiezingen omdat er weinig te kiezen valt.