Beetje flauwe dag dit keer. Gelukkig bleef er genoeg keuze.
Een stuk over preventie en bestrijding van stille armoede en sociale uitsluiting, aspect schuldenproblematiek. Uiteraard goed dat daar aandacht aan besteed wordt. Maar het is wel heel “technocratisch” zoals het aangepakt wordt. En de essentie wordt niet geraakt. In het stuk staat dat er bepaalde omstandigheden zijn die er mede voor zorgen dat mensen in de schulden geraken. Maar de meest van die omstandigheden zijn constantes (van alle tijden). Alleen wat niet besproken wordt is de mogelijkheid van structureel net te weinig geld. Als je de laatste zes jaar beschouwt, kom je voor 2004 en 2005 toch op duidelijk hogere cijfers uit. En dat kan alleen veroorzaakt worden (in mijn ogen) door onvoldoende inkomsten.
Overigens vond ik het aantal schuldsaneringen eigenlijk nogal mee vallen. Kennelijk is een hele grote groep al heel lang in staat om met het weinige dat ze aan inkomsten hebben toch uit de problemen te blijven.
Dan twee prijsontwikkelingsoverzichten. Voor de landen in de Europese Unie in de laatste 11 jaar voor gas en electra. En daarin is te zien dat Nederland in de laatste 10 jaar toch snel duurder is geworden. En dat is niet een trend die door de meerderheid van de landen gedeeld wordt. Dus wat is hier aan de hand?
En ik ga weer over tot de orde van de dag.
NB: De links naar de kamerstukken wijzen naar een aparte site. Omdat het nog steeds niet mogelijk is rechtstreeks te linken in Parlando, moeten we tijdelijk deze optie gebruiken. Vindt u dit ook raar, steun dan de actie voor een meer moderne en open democratie.
Reacties (3)
Er is ook een groep mensen die niet in aanmerking komt voor een schuldsanering omdat er te weinig inkomsten of te hoge lasten zijn.
Ah, daarom staat karakter op 1. (28 now) er is gewoon geen geld meer te halen.
@Sigi: connecting the dots….:-)