Deze keer stelt lid Wilders (groep Wilders), welliswaar weer geheel voorspelbaar gericht op 1 groep, vragen over een onderwerp dat ik even gemist had. Het schijnt dat er mogelijk veel migranten een rijbewijs hebben verkregen op basis van valse documenten. Dit rijbewijs is vervolgens ook weer een geldig identiteitsbewijs voor andere zaken. Interessant punt. Hoe vaak zou dat werkelijk gebeurd zijn?
Kan nu niet meer overigens.
Dan lid Gerkens (SP) die antwoord krijgt op haar vragen over servicekosten op tickets. Als evenement niet doorgaat, krijg je alleen de ticketprijs terug. Dat blijft kennelijk zo, gegeven de beantwoording. Maar eigenlijk is dat best wel een vreemde situatie. Wat is het verschil tussen het kopen van een koelkast en een ticket? Koelkast kan ik terugbrengen en volledig vergoed krijgen indien deze niet blijkt te werken. Een ticket niet. Maar in beide gevallen heeft de verkopende partij kosten gemaakt bij de verkoop. Daar moet de verkopende partij toch afspraken over maken met de leverancier, niet met de consument? Kan je eigenlijk tickets kopen zonder servicekosten?
Tenslotte nog een lijvig rapport over de status van ons afval. We halen er te weinig alternatieve energie uit en we hergebruiken nog niet voldoende (60%). Maar echt slecht gaat het kennelijk niet.
En ik ga weer over tot de orde van de dag.
NB: De links naar de kamerstukken wijzen naar een aparte site. Omdat het nog steeds niet mogelijk is rechtstreeks te linken in Parlando, moeten we tijdelijk deze optie gebruiken. Vindt u dit ook raar, steun dan de actie voor een meer moderne en open democratie.
Reacties (10)
Dit post je om 03:33? Dan ook een reactie om 4:30!
Het SP-punt over kaartprijs plus administratie speelt momenteel ook bij de WK tickets. Mensen moeten bestelkosten betalen, maken kans op een kaartje, maar als ze niet worden ingeloot krijgen ze de bestelkosten niet terug. Kamer/regering heeft geloof ik bezwaar gemaakt bij de FIFA.
Die identiteitsproblematiek is interessant maar omdat het gat al gedicht is en er al erg veel overal over vreemdelingenproblematiek wordt gepraat heb ik daar vandaag geen zin in. Die kaartjes problematiek is voor de voetballiefhebbers. Ik lees vandaag het afvalrapport.
Dat is het mooie van deze post. Je komt nog eens wat tegen waar je normaal niet tegenaan loopt en wat toch echt je interesse heeft.
Er vallen mij drie zaken op in dit voorgangsrapport van het LAP en wijzigingen (meer info over afval).
1) De prachtige relatie tussen het Bruto Binnenlands Product en het geproduceerde afval. Let ook op de voorspelling en de gerealiseerde waarde!
2) De enorme invloed van de EU regels op hoe het afval verwerkt moet worden. In zeer veel paragrafen wordt begonnen te melden welke EU-regel van invloed is.
3) De in en uitvoer van afval. We slepen wat heen en weer met die troep! 573 KTon voeren we in en 4370 KTon voeren we uit. Opvallend is dat we 390 KTon AVI-bodemassen invoeren om te gebruiken maar dat we dat spul ook weer uitvoeren. De uitgevoerde hoeveelheid wordt niet vermeld (niet door mij gevonden in de gouwigheid). Dit is blijkbaar goed voor de handel en de transport sector. Hier lijkt wat winst te behalen (minder vervoer, minder files, minder luchtvervuilig etc…).
Heerlijke literatuur met cijfertjes, regeltjes en inzicht in het functioneren van de riolen van het land!
Aanvulling:
Kijk ook naar de culminatie van het BBP in de figuur die onder 1) wordt gegeven. In samenhang met de peakoil problematiek en de culminatie van gesommeerde groeicurves als geprojecteerd door Meadows et.al. toch weer een mooie deelcurve.
Zal wel een tijdelijke daling zijn, maar toch :)
Over afval gesproken: Wanneer beslist men nu eindelijk eens over statiegeld op blikjes en plastic flessen? Dat zou toch deze herfst gebeuren?
@Kalief: Iemand moet toch de grave yard shift draaien.
Bovendien is het tijdstip (0333) afgeleid van de Derde Kamer :-)
@HansR: Gegeven de akelig gelijk lopende curves van afval en bbp zouden we een hoop geld kunnen besparen door gewoon alleen de hoeveelheid afval als indicatie voor de nationale welvaart te nemen.
Scheelt weer een berg economen.
@Steeph
Precies :)
weliswaar
Mogen de kilo’s in afvalstroom globaal gelijk lopen met geld van het bbp, op meer micro-niveau gaat dat niet op. In arme wijken wordt per huishouden beduidend meer afval aangeboden dan in normale of rijke. Dat kan ook iets te maken hebben met versnelde afschrijving (weggooiing) van goedkopere spullen. En met straatschuimen, handeltjes.
Ik moet wel een beetje lachen bij het lezen over de “herijking van de regelgeving” bij het afval.
Hemeltjelief.
Dat er in de jaren ’90 een vloedgolf aan onwerkbare regelgeving van VROM afkwam en dat er grote onvrede bij bedrijven was wordt hier teder toegedekt met de term ‘herijking’. En dat betekent ? De regels weer intrekken en samenvoegen.