Kabinet baalt van beveiliging Verdonk

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Logo Trots op NL

Beste vrienden, ik heb even een kladje gemaakt om een mail naar mijn supporters te sturen.

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Zo gaat dat in het leven en in de politiek. Maar de afgelopen weken heb ik wel heel wat tegelijk voor mijn kiezen gekregen. Eerst die vervelende toestand met de betrouwbare donateur die alle kaarten voor mijn feest zou betalen maar uiteindelijk niet over de brug kwam. Maar ja, ik ben nu eenmaal goed van vertrouwen. Vorige week het treurige nieuws dat mijn trouwe en loyale adviseur Ed Sinke zich terugtrekt omdat hij zijn eigen zakken wil vullen zich volledig op zijn bedrijf moet richten.

En gisterenavond, als klap op de vuurpijl, kreeg ik een brief van de zoveelste incapabele Minister van Integratie Justitie Hirsch Balin waarin hij schrijft dat het kabinet mij niet langer hoeft wil beveiligen. Ik had al eerder signalen gekregen dat dit dreigde te gebeuren, maar als dan uiteindelijk toch die beslissing valt, is dat een enorme kogel van links klap in je gezicht.

Het kabinet vindt de dreiging tegen mijn persoon dermate onbelangrijk laag dat persoonsbeveiliging niet langer noodzakelijk zou zijn. Ik heb nooit een aantal malen gevraagd naar de onderliggende stukken die ik toch niet zou lezen die aan deze beslissing ten grondslag liggen, maar die heb ik tot op heden niet ontvangen.

Wij hebben als Trots op Nederland zelf ook een uitermate amateuristische risicoanalyse gemaakt. Die staat eigenlijk helemaal niet haaks op de conclusies van het kabinet, maar ja ik moet me natuurlijk wel kunnen wentelen in een slachtofferrol. Het kabinet heeft mij tot op heden beveiligd vanwege mogelijk gevaarlijke reacties om uitspraken en standpunten die ik als minister en kamerlid heb gedaan. Onverstandige, ongenuanceerde en ondoordachte Uitspraken en standpunten die u van mij gewend bent, over immigratie en integratie en veiligheid.

Als ik volgens het kabinet in het verleden gevaar liep vanwege die uitspraken en standpunten, waarom zou ik dan vandaag en in de toekomst opeens niet meer dat gevaar lopen? Is Nederland en de wereld opeens zo veiliger geworden dat we weer mogen zeggen wat we denken zonder vervelende consequenties? Dat zou natuurlijk best zo kunnen zijn, maar dat toegeven is slecht voor mijn peilingen.

Natuurlijk niet. De beslissing van het kabinet is onbegrijpelijk en onverantwoordelijk. En goed voor mijn peilingen, bedankt Ernst!

Maar de beslissing is genomen. Hierdoor ben ik gedwongen mijn veiligheid nu zelf te organiseren en te financieren. Want ik ga natuurlijk gewoon door. Maar ik heb wel dringend uw steun nodig. En niet alleen omdat ik zelf niet verstandig met geld omga of te goed van vertrouwen ben bij onbetrouwbare supporters. Beveiliging kost geld. Veel geld. Ik doe een dringend beroep op u mij te steunen met een donatie aan het campagnefonds zodat wij een gerenommeerd en professioneel beveiligingsbedrijf kunnen inhuren voor de komende jaren. Natuurlijk geeft u voor mij wel geld, voor Hirsi Ali zou ik uiteraard nooit zo´n actie starten.

Volgens de peilingen is Trots op Nederland de tweede partij van Nederland! Desondanks krijgen wij geen cent subsidie, ook al noem ik mijn partij een beweging waar officieel maar één lid welkom is: Rita Verdonk. En nu zelfs geen beveiliging, terwijl ik mijn partij netjes naar het midden van het politieke spectrum heb weten te manoeuvreren!

Omdat mijn financieel beheer niet op orde is Tot dat wij de beveiliging geregeld hebben, ben ik helaas genoodzaakt mijn publieke optredens tot een minimum te beperken. Het resterende gedeelte van de regiotour wordt tot nadere orde afgelast. Ik hoop dat u daar begrip voor heeft.

Het kabinet laat mij in de kou staan. Ik voel mij echter gesteund door mensen zoals u, die mij geld beloven en het niet geven. Ik hoop dat u mij wederom voor het lapje wilt houden. Met uw steun ga ik door!

Met hartelijke groet,
Riet Haverdonk Rita Verdonk

Reacties (17)

#1 Nikos Shiazla

Wat een dom epistel.

Ik reken mezelf geenzins onder de fans van Verdonk maar van zoveel dommig geleuter zou een mens spontaan TON gaan stemmen.

Ik ben benieuwd naar de guitige kwinslagen van Arnoud wanneer Verdonk met een gaatje in haar hoofd op de stoep ligt

 • Volgende discussie
#2 KnapZak

Ik snap niet hoe iemand wat voor bedreiging dan ook kan zien in deze clown.

Ben het daarom wel eens dat peperdure beveiliging volkomen overbodig is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost

@1: Takka! In de eerste reactie! De kogel kwam van Arnoud!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 pedro

@1: geweldig argument om op een partij te stemmen: “Iemand heeft op een internetsite iets opgeschreven, wat ikzelf als dommig geleuter bestempel, dus ga ik maar op de partij stemmen, waar het dommige geleuter over ging. Ik hoef inhoudelijk niets van die partij te weten en ik reken me geenszins tot de fans van die partij, maar na dit dommig geleuter ga ik spontaan op die partij stemmen”.

Hebt u ook enig idee, hoe dom uw eigen geleuter klinkt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Chris

Kijk en nou wordt het interessant:

Zie laatste regel: Joustra zegt dat de beveiliging niet wordt afgebroken maar dat minder stringente maatregelen noodzakelijk zijn.
Dat is inderdaad iets ander dan beveiliging helemaal opheffen.

Dan dit bericht:

Geld stroomt binnen bij Verdonk.

Ik ben benieuwd of ze tzt openheid van zaken gaat geven mbt tot de kosten van haar beveiliging. Als ze er nu nauwelijks geld aan gaat uitgeven, heeft ze het als een mooie truc gebruikt om haar teleurstellende fundraising nieuw leven in te blazen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Arnoud

@1: was je een voorstander van beveiliging van hirsi ali door de nederlandse staat? Ik wel. Verdonk NIET. Tijd voor wat satire dus. Of hou je niet van de vrijheid van meningsuiting als je het ermee oneens bent?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 bougeluk

@1 wat een dom reactie!!!!!!!!! niet zo zeer omdat ik het een leuk satire vind, waar ik hier en daar ook kon lachen. Maar om de satire te lezen en te roepen dat je op verdonk gaat stemmen ook als je met haar niet eens bent. vreemd reden om op een partij te stemmen. je kan natuurlijk de satire van arnoud afkraken, klaar is kees, of zeggen dat je verdonk een moordwijf vind en op haar gaat stemmen. maar om het ene te laten afhangen van het andere is echt onzin.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Lenin Strawskim

@Knapzak: wat fijn dat jij een eigen risicoanalyse hebt gemaakt. Heb je die al aan de coördinator terrorisme gestuurd? Die zullen ook blij zijn om te horen dat terroristen nooit clowns of andere belachelijke types zullen vermoorden. Het lijkt me ook prettige info voor Geert Wilders van circus PVV. Alleen zijn kapsel is al een vrijwaring tegen aanslagen. Althans, op basis van jouw theorie.

En wat dacht je van Kurt Westergaard? Ook gewoon een grappige man, die vrolijke tekeningen maakt om mensen te laten lachen. Toch bijna een clown dus. Elke terrorist met een beetje gevoel voor humor zal zo’n man graag in leven laten.

@1: Ik vind het juist een vermakelijk verhaal. Prima satire. Maar nu ga ik toch op TON stemmen, omdat ik weet dat jij eigenlijk tegen TON bent, maar een andere mening had over Arnouds’ stuk. En omdat ik dus tegen jou ben, stem ik dan weer op de partij waar jij tegen bent. Tenzij jij echt op TON gaat stemmen, dan stem ik juist weer het tegenovergestelde. Dus laat nog even weten wat je nu echt gaat stemmen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Domino

@7 zoals je wellicht weet heeft D’66 zijn derde zetel te danken aan een plotse toestroom van Türkse kiezers vanwege het op de lijst staan van Fatma Koşer Kaya en om de een of andere reden gaat het er bij mij niet in dat die Türkse kiezers zo massaal de politieke richting van D’66 onderschrijven.

Bij mijn weten stemmen veel mensen op partijen zonder enig idee te hebben waar die partijen voor staan. Ik neem aan dat je hierom alsnog minstens zo kwaad wordt!

Het begrip spijtstemmers is er ook nog, als partijen niet waar maken wat ze beloven of als gekozenen niet waar maken wat ze beloven. Nog een reden om kwaad te worden!

Die woede moet je natuurlijk vast weten te houden tot de volgende verkiezingen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 bougeluk

@ 9 Dom(in/b)o blijft Dom(in/b)o
1. ik ben niet kwaad, niet op @1 en dus ook niet op de türkse kiezers van D’66(die 2 punten op de u is een goede uitvinding van jou trouwens, ga ik vaak gebruiken als het van jou mag)
2. türkse kiezers kozen voor een partij omdat zij ergens voor waren en niet omdat zij tegen iemands grap waren, die ook nog niets van doen heeft met de hele verkiezing
@1 kiest voor een partij waarvan hij zelf vindt dat het zijn stem niet verdient, louter en alleen omdat arnoud zo’n grapig verhaal schrijft. Als jij zou roepen ik ga de zee in springen omdat ik het verhaal van arnoud niks vind, dan zeg ik, vooral doen en ik zal jou niet tegen houden. snapy!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 KnapZak

@8 De Nationaal Coordinator Terrorisme Bestrijding:

“In 2001 werd Joustra voorzitter van de Raad van Bestuur van de uitkeringsinstantie UWV. In 2004 raakte hij in opspraak door een miljoenen verslindende verbouwing van het hoofdkantoor van deze dienst, en met name van de directievertrekken. Deze zouden somptueus aangekleed zijn met goud, marmer, en dergelijke. Dit was in schril contrast met de reorganisatie bij het UWV waarbij honderden banen geschrapt werden. Nadat over deze affaire kamervragen waren gesteld, raakte Joustra in een conflict verwikkeld met minister van Sociale Zaken Aart Jan de Geus. Hij zou de minister hierover onjuist hebben ingelicht. In maart 2004 kwamen ze een vertrekprocedure overeen, waarbij Joustra binnen een jaar een nieuwe passende functie binnen de publieke sector zou krijgen.”

In zo’n man heb jij meer vertrouwen dan in mij?

Welterusten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Lenin Strawskim

@11: Stuur eerst maar eens een foto van je toilet, dan zal ik er nog eens over nadenken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Nomen Nescio

Hahaha en dan loopt ze midden in HAAR debat weg, terwijl Hirsch Ballin antwoord geeft, om de media te woord te staan.

v Haersma Buma: “ik heb een vraag aan mevrouw Verdonk, over wat zij van het antwoord van de minister vindt…”

Priceless, na de integratiebeleid-deceptie van vorige week!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 KnapZak

Mijn plee is ook van marmer. Maar ik woon in het huis van een voormalige NAC voetballer. Ook al zo’n blufferige nietsnuttige patser.

Nogmaals; Verdonk is een clown. Er is niemand die haar iets wil aandoen. Dat is mijn analyse. Ik had wel Nationaal Coordinator Terrorisme Bestreiding kunnen zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 KnapZak

En dat is natuurlijk “bestrijding”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Domino

Het was een ‘beetje’ een beschamend debat. Wel verbaasde me die moslims in de struiken. Lange baarden en lange jurken maar kennelijk geen te korte broeken?

Nog even en heel Nederland staat om haar heen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Domino

Je mag net zoveel umlauten zetten als je wilt, ik doe het wel vaker bij Türken. Zelf noemen ze zich ook zo, het doet helemaal recht aan het Türkendom.

Volgens mij kozen ze voor Kaya op die lijst omdat die zich niet duidelijk wilde uitlaten over de genocide (uitroeiing) van het Armeense deel van de Türkse bevolking. Nu de Koerden nog…. want die eisen straks hun onafhankelijkheid als Türkije onverhoopt lid wordt van de EU, maar dat beseffen ze nog niet in Ankara.

 • Vorige discussie