Journalisten De Pers checken de feiten niet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo langzamerhand heb ik er een dagtaak aan om iedere keer weer de fabeltjes over de olie- en benzineprijs uit de wereld te helpen.
Dit keer was het De Pers die zich liet misbruiken door United Consumers en de BOVAG. En niet gehinderd door enige drang om op zoek te gaan naar feiten hebben ze klakkeloos de persuitingen overgeschreven.
Dus laat ik kort zijn. Nee, het is nog steeds niet de hoogste benzineprijs (voor inflatie gecorrigeerd). Dat zou iets van 1,74 moeten zijn.
En ja, als de benzineprijs in 2008 werkelijk de olieprijs had gevolgd, zouden we een revolutie gehad hebben. Dus wees blij dat de oliemaatschappijen juist niet iedere verhoging in de olieprijs altijd helemaal doorberekenen.


En doordat ze ook weer over accijns begonnen, heb ik mijn grafiekje op dat punt ook maar weer eens bijgewerkt. Daar kan dus best nog een beetje bovenop.

Reacties (6)

#1 Raymond Horstman

Tenminste iemand die zich niet door de waan van de dag laat leiden. Als benzine werkelijk zo stervensduur was zou men de auto wel wat vaker laten staan. Dan hadden we ook niet zoveel last van files.

  • Volgende discussie
#2 Maxm

IK WIL MIJN KWARTJE TERUG ;P

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie