1. 3

  Is het de plicht van Nederlandse burgers om andere Nederlandse burgers bij buitenlandse (of zelfs Nederlandse) authoriteiten aan te geven voor het leveren van kritiek?

 2. 4

  Het is de plicht van Iraanse burgers om strafbare feiten in Iran begaan te melden aan de autoriteiten.

  Hier in Nederland hebben we toch ook M?

 3. 7

  @4: Oh, ik kreeg de indruk dat de man een Nederlands paspoort had. Daarnaast heeft Doornbos in Iran natuurlijk geen strafbare feiten begaan.

 4. 9

  @7, dat las ik ook maar dat hoeft niet te betekenen dat hij niet ook een Iraans paspoort heeft.

  En de hele situatie ging toch om een kritische log over zijn bezoek aan Iran? Als hij die tijdens het bezoek heeft geschreven zou die daar dan toch strafbaar kunnen zijn? Zo niet dan heeft hij toch niks te vrezen?

 5. 10

  Carlos, Volgens mij is hij niet naar Canada gevlucht. Hij trouwde met een Iranese/Canadees meisje (Zijn tweede huwelijk. Zijn eerste huwelijk was door Khamanei gezegend) en toen hij zijn Canadese pasport kreeg is ie meteen gaan scheiden.
  Misschien ook wel relevant in dit verband.

 6. 11

  MT, ik meen me te herinneren dat hij wel dweepte met zijn dissident status. Maar dat hij veel kritiek kreeg was toen ook wel duidelijk, de link die jij aangeeft versterkt de twijfels rondom Hoder alleen maar.

 7. 14

  @9: Ik zou graag alle bestanden van je PC willen inzien. Gewoon om te kijken of je er niets strafbaars tussen hebt zitten. Als er immers niets strafbaars tussen zit heb je toch niets te vrezen?