1. 2

  Populistisch rechts snijdt zichzelf alleen maar in de vingers in de ogen van links. Omgekeerd zien rechtsmensen in elke krant bevestiging van het feit dat ‘links’ dictatoriaal, geldsmijtend en hypocriet is.

  De werkelijkheid is zo simpel: alle politici zijn kut. Zij interesseren zich niet voor u, en het wordt hoog tijd dat dat wederzijds opgaat.

 2. 6

  Ze zijn in Amerika bijna zover als hier merk ik. Hier luistert men al jaren vooral naar de zwartwerkende bouwvakker die klaagt dat hij teveel belasting betaalt (voor het milieu, handophoudende migranten, de HSL, de ambtenaren, het onderwijs en andere overbodige dingen), maar ondertussen de belastingdienst voor duizenden euro’s per jaar tilt en in een Mercedes rondrijdt.

  Dat alles terwijl Joe helemaal niet Joe average is. Joe Average in de VS heeft met zijn gezin maar dik $46.000 per jaar te besteden, Joe de plumber blijkbaar meer dan 5 keer zoveel, waarmee meneer behoort tot de top 1,5% in de VS. Dat lijkt me geen man om medelijden mee te krijgen als hij eens wat belasting moet gaan betalen. Niet alleen is hij de afgelopen 8 jaar enorm ontzien (Bush heeft de belastingen voor zijn inkomensgroep alleen maar verlaagd), nu blijkt hij bovendien belasting te ontduiken en een beunhaas te zijn.

 3. 8

  Inderdaad Bismarck, Joe the Plumber is een vuile patser! En zo is het in NL niet anders, al die Verdonk en Wilders stemmers gaan drie keer per jaar op vakantie met de waterscooter achter de SUV.

  Het wordt tijd dat wij academici loodgieterssalarissen gaan eisen en de belasting gaan ontduiken!

 4. 11

  Joe de Loodgieter blijkt een notoire zwartwerker heeft openstaande boetes van ruim duizend dollar wegens belastingfraude en gaf in 2005 te weinig op aan de belastingdienst, de laatste twee jaar zelfs helemaal geen aangifte. Daarbij is hij volgens de Amerikaanse loodgietersvakbond de facto ongediplomeerd loodgieter door het ontbreken van de juiste papieren.

  Ik weet niet hoeveel dagen er lagen tussen de close encounter van Obama…anders is natuurlijk niet echt bijdehand van campagneteam McCain (maar ook een FOX een dag of wat daarná) om Joe de Plummer even tegen het (R.I.S) licht te houden…hoewel het bij het grote publiek w.s. onopgemerkt zal blijven…

  *edit: alinea 1 is al gemeld*

 5. 14

  @JSK Vind je het ook raar dat een architect zich pas architect mag noemen als hij de inschrijf eisen van de SBA behaald heeft en contributie betaalt aan deze club of is dat alleen raar voor lager opgeleiden?

  Edit: wat parallax aanstipt dus

 6. 15

  @9: Maar hij werd aangehaald in het debat omdat hij (net iets) meer dan 250.000 thaler/jaar verdiende en daarom meer belasting moest betalen van Obama, althans volgens McCain.

  Het zou me overigens niet verbazen dat hij bij zijn scheiding ook gefraudeerd heeft, om minder alimentatie te hoeven betalen. Doet de gemiddelde belastingontduikende bouwvakker hier ook. Ik vraag me af hoe lang het gaat duren voor “de winnaar van het laatste verkiezingsdebat” achter tralies terecht komt, met al zijn gefraudeer.

 7. 16

  @10: Omdat hij geen loodgietersvergunning heeft voor Ohio. Als je een klusje hebt kan je hem best inhuren, maar een officieel goedgekeurde installatie kan hij dus niet voor je aanleggen.

 8. 17

  @4: televisie uitlaten, niet doen alsof de uitslag van de (Amerikaanse! Ook nog eens!) verkiezingen iets met u te maken heeft. Werken, voor je gezin zorgen, een goede buur zijn. Laat die politici het maar lekker onderling uitvechten.

 9. 18

  Ach, de super-rijken in de US betalen ook amper belasting, dus waarom zou Joe dan wel betalen? Maar misschien had Obama het wel door toen zij zei dat Joe’s belastingpercentage nul zou zijn…

  Nu moet ik zelf nog een manier vinden om mijn belasting percentage, net zoals Joe, richting nul te krijgen, zonder er besteedbaar op achteruit te gaan, maar wel zonder heibel met de staat der nederlanden te krijgen.

 10. 20

  Joe verdient nu 40.000. Hij zat er over te denken om de zaak van zijn baas over te nemen. Als het bedrijf waarvoor je werkt een licentie heeft hoef je in Ohio zelf geen loodgieterslicentie te hebben. Joe werd willekeurig uit het publiek uitgekozen.

 11. 21

  @20 Rick

  Dat is niet waar hoor.
  De vakbond van Loodgieters heeft inmiddels ook laten weten dat dhr Wutzelnogwat geen loodgieter is.
  Als ik z’n verhaal zo lees is het eerder een frauder en een belastingontduiker.